Odmor u Srbiji - novi hoteli, letnje pozornice, gondole

Izvor: RTS, 22.Feb.2020, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odmor u Srbiji - novi hoteli, letnje pozornice, gondole

Sudeći po interesovanju posetilaca sajma, ali i po uplatama, turisti iz Srbije će se i ovog leta najradije odmarati u Grčkoj. Veliko je interesovanje i za domaća turistička mesta koja u novu sezonu ulaze sa novim sadržajima.
Oni odlučniji, već su uplatili aranžman. Većina ipak čeka da im se slegnu utisci, pa će to učiniti narednih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dana jer sajamski popusti u agencijama važe još desetak dana.

Na Zlatiboru, počinje da radi panoramska žičara (Gold gondola), a u Užicu je izgrađena replika neolitskog naselja.
Miroslav Rađen, direktor Turističke regije Zapadna Srbija dodaje da je tu i kaubojski grad na Zlatiboru, mnoštvo peščanih i biciklističkih staza, tri zip-lajna u regiji - u Užicu, na Zlataru i u Ivanjici.
"Trudimo se da uvek nešto novo ponudimo turistima", kaže Rađen.
U Sokobanji se u maju otvara rekonstruisani hotel "Sunce", pri kraju je i izgradnja najsavremenijih letnjih pozornica u koje su grad i resorno ministarstvo uložili 1.200.000 evra.
"Moći će ubuduće da se održavaju na ovom prostoru, u ovim objektima najkomplikovaniji performansi", kaže Ljubinko Milenković, direktor TO Sokobanja.
Vrnjačka Banja je dobila hotel sa pet zvezdica. U prestonici banjskog turizma i ove godine igraju na kartu manifestacionog turizma.
"Pred nama je i Lav fest i veliki filmski festival u avgustu i još dodatnih sadržaja koje TO Vrnjačke Banje priprema za ovo leto", kaže Sonja Negojević Lazarević iz TO Vrnjačka Banja.
U Lukovskoj banji se godina traži soba više, pa grade novi hotel.
Marko Gašić iz AD "Planinka" kaže da će hotel imati četiri zvezdice, moderan medicinski i velnes centar.
"Nadamo se da će izgradnja biti gotova i da će prvi gosti doći za Novu godinu", kaže Gašić.
Na mapi turističke ponude Srbije mnogo je adresa u našoj južnoj pokrajini i razloga da bar jedan od 52 vikenda u godini, provedete na Kosovu i Metohiji.
"Postoji najmanje 1.389 razloga zašto bi svaki Srbin trebalo da poseti KiM i uveren sam u to da svaki naš čovek kada ide na KiM, makar išao i prvi put u životu, zapravo se na KIM vraća", kaže Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Šta nude domaća turistička mesta, a šta 40 država koliko ih se ove godine predstavilo na sajmu, možete da proverite još u nedelju do 18 sati.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.