Odloženo novo suđenje beogradskim anarhistima

Izvor: Glas javnosti, 18.Maj.2012, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo novo suđenje beogradskim anarhistima

BEOGRAD - Suđenje "beogradskim anarhistima" zbog bacanja molotovljevog koktela na Grčku ambasadu u Beogradu 2009. godine, koje je trebalo da krene iz početka u Prvom osnovnom sudu u Beogradu odloženo je za 26. septembar.

Suđenje je odloženo jer se jedan od šestoro optuženih, Ivan Savić nije pojavio u sudnici.

Optuženi su Tadej Kurepa, Sanja Đokić, Nikola Mitrović, Ratibor Trivunac, Ivan Vulović i Savić.

Prvom presudom "beogradski anarhisti" bili su >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << oslobođeni optužbi za izazivanje opšte opasnosti, bacanjem tri molotovljeva koktela na Ambasadu Grčke u Beogradu 24. septembra 2009. godine, ali je tu presudu međutim, ukinuo Apelacioni sud i naložio novo suđenje.

Trivunac je optužen kao podstrekač, Kurepa kao pomagač, dok se ostali terete da su saizvršiocu krivičnog dela.

Oni su bili uhapšeni 3. septembra 2009. godine, a pušteni da se brane sa slobode 17. februara 2010. godine.

Više Tužilaštvo u Beogradu prvobitno je tu grupu optužilo za terorizam, za šta je zaprećena kazna od tri do 15 godina zatvora, ali je kasnije prekvalifikovalo optužnicu i slučaj prosledilo Osnovnom Tužilaštvu u Beogradu.

Napad na ambasadu Grčke "anarhisti" su obrazložili zahtevom za oslobađanje Todorosa Iliopulosa, uhapšenog u Grčkoj u decembru 2008. godine, tokom nereda u toj zemlji.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odloženo novo suđenje beogradskim anarhistima

Izvor: Kurir, 18.Maj.2012

BEOGRAD - Suđenje "beogradskim anarhistima" zbog bacanja molotovljevog koktela na Grčku ambasadu u Beogradu 2009. godine, koje je trebalo da krene iz početka u Prvom osnovnom sudu u Beogradu odloženo je za 26. septembar...Suđenje je odloženo jer se jedan od šestoro optuženih, Ivan Savić nije...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.