Odbojkašice protiv Grčke

Izvor: RTS, 28.Avg.2019, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkašice protiv Grčke

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije od 16 časova, u četvrtoj utakmici na Evropskom prvenstvu sastaju se sa selekcijom Grčke. Direktan prenos ovog meča možete pratiti na Prvom programu RTS-a, strim je na RTS Planeti (samo za teritoriju Srbije), a kretanje rezultata i tok meča pratite na našem portalu.
Izabranice Zorana Terzića >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ne znaju za poraz za sada u Ankari na Evropskom prvenstvu.

Nakon tri pobede nad Finskom, Bugarskom i Francuskom naša selekcija nalazi se na vodećoj poziciji u grupi A. Da li će tu i ostati zavisi od rezultata u poslednja dva kola.
U svakom slučaju obezbeđen je plasman u osminu finala, ali bi najbolje bilo započeti eliminacionu fazu sa prvog mesta na tabeli koje garantuje i lakše rivale do polufinala. 
Grčka je u dosadašnjem toku takmičenja izgubila od domaćina Turske i Bugarske, ali je savladala direktne rivale Finsku i Francusku.
Autsajder je u današnjem meču sa Srbijom, ali naše reprezentativke ne žele nikog da potcene i ozbiljno će pristupiti protivniku.
"Do sada se nismo susretali sa njima, videli smo da znaju dobro da odigraju, ali ako mi budemo igrali na našem nivou, mislim da ne bi trebalo da bude problema - istakla je Bojana Milenković, odbojkašica Srbije. 
Na Evropskom prvenstvu, koje se održava u Turskoj, Mađarskoj, Poljskoj i Slovačkoj učestvuju 24 selekcije. Po četiri reprezentacije iz svake grupe plasiraće se u osminu finala.
Grupa A u kojoj igra Srbija ukrstiće se sa rivalima iz grupe C u osmini finala i četvrtfinalu.
Tabela grupe A (Ankara): Srbija 9 bodova, Turska 8, Grčka 6, Bugarska 4, Finska 4, Francuska 2 .
Grupa B (Lođ): Italija 12, Poljska 9, Belgija 9, Slovenija 3, Ukrajina 0, Portugalija 0.
Grupa C (Budimpešta): Holandija 12, Hrvatska 7, Rumunija 6, Azernbejdžan 5, Mađarska 3, Estonija 0. 
Grupa D (Bratislava): Nemačka 11, Slovačka 8, Rusija 7, Španija 5, Belorusija 1, Švajcarska 1.
Duel sa Grčkom počinje od 16.00 časova, možete ga direktno pratiti na Prvom programu RTS-a, strim je na RTS Planeti (samo za gledaoce iz Srbije), a tok meča je na našem portalu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Odbojkašice ubedljive protiv Grčke za četvrtu pobedu na EP

Izvor: RTS, 28.Avg.2019

Srbija – Grčka 3:0 (25:21, 25:17, 25:21). Odbojkašice Srbije savladale su Grčku u tri seta u Ankari i osvojile 12. bod u Grupi A na Evropskom prvenstvu. Poslednji rival u grupi biće selekcija Turske, što će ujedno biti i borba za prvo mesto u grupi. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.