Od danas se otvaraju granični prelazi ka moru, u Grčku i preko Makedonije

Izvor: Večernje novosti, 15.Jun.2020, 07:21

Od danas se otvaraju granični prelazi ka moru, u Grčku i preko Makedonije

Severna Makedonija omogućiće nesmetan tranzit stranih državljana kroz teritoriju te države GRAĐANI Srbije od danas mogu da putuju u Grčku kroz Severnu Makedoniju, bez testiranja na kovid 19. Grčka danas otvara svoje granice za 29 zemalja, među kojima je i Srbija, dok je Vlada Republike Severne Makedonije odlučila da od danas omogući nesmetan tranzit svih stranih državljana kroz teritoriju te države, s tim što će u zemlji moći da borave najduže pet >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << sati, potvrdio je portparol makedonske vlade Muamet Hodža. Makedonska vlada je odlučila da će stranci koji su u tranzitu kroz Severnu Makedoniju, do potpune liberalizacije režima ulaska i izlaska iz te zemlje, moći da koriste prelaze Tabanovce, Deve Bair, Bogorodica, Kjafasa, Blace i aerodrom Skoplje. Prema Grčkoj će biti otvoren samo prelaz Bogorodica/Evzoni, dok Dorjan ostaje zatvoren. Ovaj tranzit podrazumeva obavezu da se ne napušta auto-put ili lokalni put i da se tranzit obavi za najduže pet sati.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Građani Srbije od danas mogu do Grčke preko Severne Makedonije uz posebnu dozvolu

Izvor: Luftika.rs, 15.Jun.2020

Grčka od večeras otvara svoje granice za građane Srbije, koji će do svoje omiljene destinacije za odmor, moći i preko Severne Makedonije. Naime, Vlada u Skoplju je donela odluku da se građanima Srbije dozvoli tranzit uz posebnu dozvolu.. Za ovaj tranzit Severna Makedonija, kako je navedeno u odluci...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.