OVO SU NAJGORE PLAŽE U GRČKOJ: Turista iz Srbije iznenadio mnoge opisom omiljenih ostrva, ova mesta IZBEGAVAJTE u širokom luku

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2023, 21:12

OVO SU NAJGORE PLAŽE U GRČKOJ: Turista iz Srbije iznenadio mnoge opisom omiljenih ostrva, ova mesta IZBEGAVAJTE u širokom luku

Neke od njih važe za najprljavije, neke za najskuplje, a neke za precenjene.

Grčka je tradicionalno omiljena destinacija za letovanje turista sa Balkana, a posebno Srba. To ne iznenađuje, ako se uzme u obzir da ona nudi najjeftiniji smeštaj i najlepše plaže.

Grčka privlači turiste bogatim istorijskim nasleđem, tradicionalnom kuhinjom i prelepim plažama, koje će zadovoljiti sve potrebe. Međutim, među popularnim i manje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << znanim plažama kriju se i one koje su razočarale turiste.

Zanimljivo je da 90 posto grčkih plaža ima Plavu zastavicu, te to znači da su skoro sve izuzetno čiste, sigurne i pružaju sve potrebne prateće sadržaje. Međutim, turisti često imaju sopstvene kriterijume po kojima ocenjuju plažu i procenjuju da li zaista zaslužuje Plavu zastavicu.

Jedan turista iz Srbije tako je iznenadio brojne obožavaoce grčkih ostrva. Naime, grčka ostrva važe za najpopularnije destinacije među mladima i onima koji na moru prvenstveno traže lud provod. Na ostrvima poput Zakintosa, Tasosa, Santorinija, Krita odlaze idu oni koji traže divlji noćni život, ali i egzotične plaže, specifičnu kulturu i kristalno čisto more.

Ipak, jedan turista iz Srbije, koji je obišao mnogobrojna ostrva preneo je svoje utiske sa Zakintosa koje je objavio na Fejsbuk stranici Grčka info.

Naravno, reč je o subjektivnom doživljaju odmora, a mnogi članovi ove zajednice su mu se zahvalili na detaljnom i konciznom opisu plaža, mora, noćnog života, cena...

- Kao prvo, svima vama kojima je Zakintos nešto top ili najbolje ikada, želim da u sledećoj godini tj. sledećeg leta probate nešto drugo.... Posle Santorinija, najgore plaže gde sam se kupao za ovo vreme... Puno gore od Sitonije. Ok Santorini je nešto drugo, ali samo kažem. Plaže su presmešne, do na tužne. Ima par divljih polu divljih i to je to. Jao, nikako da postavim jedan video sa Porto azzuro plaže ... Bilo bi jasnije.. Moram to da uradim - piše ovaj turista iz Srbije.

On napominje da je odlično što nema vetra, mada to samim tim znači da je dosta vruće i sparno. Ujedno, kaže da su naselja mnogo gora, ako ih uporedi sa drugim lokacijama, poput Parosa ili Mikonosa.

Dobra strana je da nema vetra, kao na primer na Kikladi, ali zato ima vrućine i sparine kakvu odavno nisam osetio. Pri tome sada je sami kraj avgusta, početak septembra, kada je sunce dosta slabije. Dakle, loša strana je što nema vetra kao na Kikladima - dobri su putevi, lajk za to. Plaže možda jesu najgore, ali zato sami gradići, naselja su još gori u poređenju sa nekim prethodnim lokacijama gde sam boravio ovog leta. Znači kada posle Parosa ili/i Mikonosa dođete ovde (moj slučaj) ako niste malo stabilnija osoba, depra zagarantovana! Zapravo gradići jesu najgori ako baš izuzmem Halkidiki, ma gori i od njega - navodi ovaj muškarac.

Sela slična priča... Tezge sa lokalnim, češće polu lokalnim proizvodima taverne i to je to. Bakica koja prodaje belo grožđe garant iz marketa, za 5 evra kg... Ili još od njene ponude jedna banana jedan evro ili smokve iz marketa aman... Pa smokve iz marketa imam i u BG.. to u nekoj nedođiji, blizu nekog manastira.. Nigde žive duše... Možeš da slikaš njene magarce ako platiš evro.. Nebitno - cene, meni je sve to isto po celoj Grčkoj, manje više. Stvarno male razlike.. Ok glupo je računati Santorini... Ili neke top lokacije Mikonosa- gorivo je opet sa normalnim cenama posle dužeg vremena. Po Kikladima i Karpatosu jesu bile veće cene za oko 20 centi otprilike - otkriva putnik koji je ovog leta obišao više mesta u Grčkoj.

Posebno je iznenadila njegova ocena mora, po čijoj kristalno čistoj tirkiznoj vodi je Zakintos i poznat:

- More, sama voda, ne znam, možda zbog navike jer sam se duže vreme kupao po Egeju plus Sredozemlju, ali ova jonska na Zakintosu mi je osetno slabija. Boja, salinitet, prozirnost, miris... Bukvalno sve od toga. Kao neko ko se zadnjih 50 dana kupao po tim morima i onda za dan došao ovde, mislim da sam dosta kompetentan da dam i tu subjektivnu ocenu - kaže.

on je opisao i noćni život kao smehotres, što je mnoge iznenadilo i čak nagnalo na raspravu:

Mesto Laganas noćni život i to, smehotres... Kao npr Sutomore samo nema Grand zvezdica. Smor level proNajbolji deo ostrva mi je gorje, brda, šume borove, severozapadni deo ostrva. Tamo sam nekako najviše uživao. Ima par manastira gde sam voleo da odmaram uživam čak i razgovaram sa monasima...- trajekt je bio oko 70e, kola plus dve osobe, od Kilinija.- ima Linde (lidl) - napisao je na stranici Grčka info.

Osim Zakintosa, turisti su jednako loše ocenili i:

Plaža Analukas na Kritu - turisti kažu da je izuzetno zagađena, te da više podseća na đubrište, nego na plažu.

Apolo plaža - pripada Atinskoj regiji, previše je skupa za on što nudi

Orange beach - ova plaža važi za jednu od najpopularnijih na Sitoniji, međutim mnogim turistima se ne dopada premali urbanizovan prostor, loš prilaz i mnoštvo kamenja i stena.

Kremasti plaža - nalazi se na Rodosu, turistima se ne sviđa kamenita plaža i prljavština, a navode i da je neprikladni za malu decu, jer voda brzo ulazi u dubinu. Kažu da nakon što se probijate kroz kamenje u nejasnoj vodi, buka iz aviona doprinosi noćnoj mori.

Šta vi mislite, koju plažu biste još dodali na spisak?
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.