OSVETA ZBOG UBISTVA SALETA MUTAVOG? Grčki istražitelji otkrili: Velja Nevolja njegovi vojnici likvidirali Stamatovića i Dedovića!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2022, 23:04

OSVETA ZBOG UBISTVA SALETA MUTAVOG? Grčki istražitelji otkrili: Velja Nevolja njegovi vojnici likvidirali Stamatovića i Dedovića!

Najnovija saznanja.

Srpski i grčki istražitelji koji rade na rasvetljavanju ubistava vođe škaljarskog klana Igora Dedovića (43) i njegove "desne ruke" Stevana Stamatovića (43) u Atini, prema nezvaničnim informacijama, prikupili su dokaze koji dovode Veljka Belivuka, odnosno "kavački" klan za koji je on radio, u vezu sa ovom dvostrukom likvidacijom.

Danas se navršilo tačno dve godine od ovog mafijaškog ubistva u tamošnjem restoranu, a ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zločin nije rešen, ali je, kako se navodi, opsežna istraga koja je sve veme u toku došla do novih dokaza.

Prema saznanjima medija, Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić, sastao se još u septembru prošle godine sa predstavnicima grčke policije sa kojima je, kako smo tada naveli, razmenio saznanja na temu ovog slučaja.

Tada je pokrenut predistražni postupak za ova dva ubistva, a dodatno zanimljiv podatak je i taj da je u trenutku likvidacija Veljko Belivuk bio upravo u Atini.

Ono što se, prema za sada nezvaničnim informacijama, proverava je da li su među četvoricom likvidatora bili Nikola Vušović, poznatiji kao Džoni sa Vračara ili Ćopavi, koji je navodno trebalo da nasledi Belivuka, i Ljubomir Lainović, inače sin ubijenog Branislava Lainovića Dugog. Inače, Vušović je nadimak Ćopavi dobio nakon što ga je Lazar Vukićević, koji je ubijen u "klanici" u Ritopeku - ranio u nogu.

Ukoliko se dokaže veza klana Veljka Belivuka sa dvostrukim ubistvom u Atini ovoj grupi na teret će se staviti ukupno sedam zločina.

- Sumnja se da su Dedović i Stamatović ubijeni po nalogu Radoja Zvicera. Nađena je komunikacija na "skaju" iz koje se vidi da je Miljković besan, jer smatra da "sve rade" on i Belivuk, a da veći deo kolača uzima Zvicer. Miljković je u nekoliko navrata govorio Veljku da ih Zvicer “malo plaća” - rekao je tada sagovornik medija o ovom slučaju i dodao da se jedna poruka koju je poslao Belivuk posebno izdvaja. Svojim "vojnicima" u Ritopeku, na pitanje, "šta radi", odgovorio: "Evo, deremo ove glupe Crnogorce".

Postoje indicije i da su Belivuk i Miljković , navodno, posle ova dva ubistva u Atini, dobili nalog da idu na Krf da ubiju Baranina Alana Kožara i Damira Hadžića iz Užica. Oni su isto važili za bezbednosno interesantne osobe, bliske "škaljarcima" i Filipu Koraću.

Podsetimo, ubistvo se dogodilo 19. januara 2020. godine u restoranu "Voskopula" u Atini. Dedović i Stamatović su sedeli sa ženama i decom za stolom. Tačnije, sa devetogodišnjim dečakom i šestogodišnjom devojčicom.

U restoran su ušetala četvorica muškaraca maskirana kapuljačama i šalovima. Prišli su stolu, izgovorili nekoliko reči na srpskom jeziku i počeli da pucaju. Dedović i Stamatović su podlegli povredama, a Stamatovićeva žena dobila je metak u butinu, nakon čega je hospitalizovana.

Dvostruko ubistvo dogodilo se naočigled brojnih očevidaca, izvršioce su snimile kamere.

- Ubice su, prema opisu očevidaca, izgledali kao vojnici. U lokal su ušetali u crnim pantalonama, sa šalovima preko lica i okružili sto. Bili su precizni. Čim su završili s pucnjavom, okrenuli su se i izašli - ispričali su grčki istražitelji i naveli da je Lainović posle ubistava u Atini nestao. Spekuliše se da postoji mogućnost i da je ubijen.

Podsetimo, ubijeni Igor Dedović, zajedno sa braćom Jovicom i Igorom Vukotić, važio je za vođu "škaljarskog klana" iz Kotora. Za Dedovićem je Crna Gora svojevremeno raspisala poternicu zbog pokušaja dvostrukog ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića bliskih kavačkom klanu krajem marta 2016. u Kotoru. Za to delo Crna Gora tražila je od Srbije izručenje Jovice Vukotića.

Stevan Stamatović važio je za vođu Zagoričana, kriminalne grupe iz Podgorice koja je blisko sarađivala sa škaljarskim klanom. Ubijeni Stamatović srpskoj javnosti postao je poznat u istrazi ubistva Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi 13. oktobra 2016, jer je navodno tog dana bio u Beogradu, nakon čega se vratio u Podgoricu. On je, međutim, u crnogorskim medijima demantovao da ima veze sa ubistvom Saleta Mutavog. Takođe, Stamatović je dovođen u vezu i sa oružjem koje je u pronađeno u Jajincima, u blizini kuće tadašnjeg premijera a sadašnjeg predsednika Aleksandra Vučića. Crnogorci su Stamatovića sumnjičili da je organizovao kriminalnu grupu čiji je zadatak bio da ubiju Radojicu Zekovića, koji je blizak kavačkom klanu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.