ODBROJAVANJE do Međunarodnog festivala folklora u Nišu

Izvor: juGmedia, 09.Jul.2018, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODBROJAVANJE do Međunarodnog festivala folklora u Nišu

Međunarodni studentski festival folklora, koji će se po jedanaesti put održati u Nišu od 16. do 20. jula, okupiće ove godine više od 500 učesnika iz osam zemalja, koji će kroz igru, muziku i pesmu, predstaviti duh i tradiciju svog naroda.

Folklorci iz Grčke, Gruzije, Bugarske, Bolivije, Kine, Kostarike i Meksika, kao i iz gradova u Srbiji, od ponedeljka do petka boraviće u Nišu, u organizaciji niškog SKC-a na festival koji s godinama raste i razvija se, te će tako >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << osim u Nišu, koncerti biti održani i u opštinama Bela Palanka, Vladičin Han, Knjaževac, Ćuprija i Ražanj.

Želeli smo da i ove godine predstavimo srpski indetitet ansamblima iz inostranstva, ali da isto tako  Nišlijama i ljubiteljima folklora iz regiona predstavimo igre, običaje, tradicije i kulturu različitih zemalja. Trudimo se i da proširujemo saradnju sa ostalim gradovima i opštinama, kako bi što veći broj ljubitelja folklora uživao u veličanstvenim koncertima. Sigurni smo da će naš regionalni festival prevazići svoje okvire u narednim godinama“, navodi Dragana Petković, direktorka SKC Niš.

Po tradiciji, na dan početka festivala, Obrenovićevom ulicom prošetaće svi učesnici, a defile počinje u 18 sati.

Pozivamo sve Nišlije da zajedno prošetamo Obrenovićevom ulicom i pozdravimo sve učesnike, a da zatim i otvorimo festival na Letnjoj pozornici i da svi zaigramo sa našim gostima“, kaže direktorka Studentskog kulturnog centra Niš.

Inače, karte za otvaranje festivala mogu se nabaviti svakog dana u kafeu Letnja pozornica, po simboličnoj ceni od 200 dinara. Ukoliko u ponedeljak, 16. jula bude kiše, koncert će se odrćati u Domu vojske.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Igra, muzika i pesma svetskih folkloraca naredne nedelje na jugu

Izvor: JužneVesti.com, 10.Jul.2018, 11:26

Defileom folkloraca koji svake godine oduševe publiku na niškim ulicama, i ove godine će početi Međunarodni studentski festival folklora, a folklorni ansambli će potom imati koncerte u Nišu, Beloj Palanci, Vladičinom Hanu, Knjaževcu, Ćupriji i Ražnju. Gosti ovogodišnjeg festivala su iz Grčke,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.