Novi šumski požari u Grčkoj

Izvor: RTS, 29.Jul.2009, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi šumski požari u Grčkoj

Veliki šumski požari bukte na grčkim ostrvima Skopelos i Evija. Vatrogasci uz podršku aviona i helikoptera pokušavaju da spreče širenje vatrene stihije. Dve osobe izgubile život u požaru u Španiji.

Dva velika šumska požara besne na grčkim ostrvima Skopelos i Evija. Angažovano je 40 vatrogasaca i 18 vatrogasnih kola, koji sa po dva aviona i helikoptera pokušavaju da spreče širenje vatrene stihije, kojoj na "ruku" idu i jaki vetrovi na ostrvu.

Požar u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mestu Marmari na ostrvu Eviji izbio je rano jutros i ubrzo je zahvatio nisko, suvo rastinje.

Prema rečima vatrogasne službe, požar je stigao do dvorišta nekoliko domaćinstava, ali nije uzrokovao štetu na kućama, prenela je grčka agencija ANA.

Požar u mestu Zevgolatio, izbio je u prefekturi Korint, na severoistoku Peloponeza, gde su vatrogasne službe uspele rano jutros da spreče njegovo širenje.

Na ostrvu Skopelos sinoć je izbio požar u borovoj šumi na veoma nepristupačnom terenu, što  vatrogascima otežava rad.

Na terenu se nalazi oko 40 vatrogasaca i 14 vatrogasnih kola, koji uz pomoć aviona i helikoptera pokušavaju da priđu oblastima zahvaćenim vatrom.

Vatrogasne službe ostaće i danas u stanju visoke pripravnosti, s obzirom na jake vetrove koji duvaju u mnogim delovima zemlje.

Prema podacima Centra za operacije vatrogasne brigade, u poslednja 24 časa širom Grčke izbilo je 58 požara.

Šumski požar u Španiji

Dve osobe izgubile su život u šumskom požaru u centralnoj Španiji, za koji vlasti smatraju da je namerno izazvan.

Požar, koji je izbio juče u prepodnevnim satima, progutao je oko 300 hektara rastinja u blizini grada Avile, u regionu Kastilja i Leon, i još uvek besni, preneo je Rojters.

Jedna od žrtava bio je vozač buldožera koga su madridske vlasti poslale da pomogne u suzbijanju vatre, izjavila je predstavnica za štampu lokalne vlade Avile i dodala da je poginuo još jedan čovek, ali nije iznela nikakve detalje.

Vatrena stihija stigla je na oko 150 kilometara zapadno od Madrida.

U požarima u Španiji od početka leta život je izgubilo osmoro ljudi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi šumski požari u Grčkoj

Izvor: S media, 29.Jul.2009

Dva velika šumska požara besne na grčkim ostrvima Skopelos i Evija, gde se nalazi veliki broj vatogasaca koji, uz podršku helikoptera i aviona, pokušavaju da ih ugase. ..Na ostrvu Skopelos požar je sinoć izbio u borovoj šumi na veoma nepristupačnom terenu što otežava rad vatrogascima...Na...

Nastavak na S media...

Novi šumski požari u Grčkoj

Izvor: RTV Pink, 29.Jul.2009

. . . Dva velika šumska požara besne na grčkim ostrvima Skopelos i Evija, a jedan požar izbio je oko podneva u Koropiju, severoistočno od Atine. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.