Novi Sad: Dani grčke kulture u subotu (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2022, 15:50

Novi Sad: Dani grčke kulture u subotu (AUDIO)

Manifestacija "Dani grčke kulture" u organizaciji Grčkog nacionalnog saveta i Fondacije grčke nacionalne manjine biće organizovana u subotu, 10. decembra sa početkom u 13 časova u prostorijama Osnovne škole "Đorđe Natošević".

U okviru manifestacije biće održana i Svečana akademija Fondacije grčke nacionalne manjine. Biće podeljena prigodna priznanja pojedincima i institucijama, za 2022. godinu, koji su u dužem vremenskom periodu dali svoj doprinos afirmaciji helenizma >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Srbiji.

U drugom delu manifestacije biće reči o značaju lika i dela grčkog pesnika i revolucionara Rige od Fere, u svetlu dvestagodišnjice početka borbe za nezavisnost i stvaranje moderne grčke države 1821-2021. godine.

U programu učestvuju Društvo srpsko-grčkog prijateljstva "Irida" iz Sremske Mitrovice, zatim Udruženje srpsko-grčkog prijateljstva i Kulturno-umetničko društvo "Kantakuzina" iz Smedereva i učenici Osnovne škole "Đorđe Natošević" iz Novog Sada, koji će za ovu priliku spremiti likovnu izložbu na temu Srbija-Grčka.

Manifestaciju su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice i Grad Novi Sad.

Detaljnije u razgovoru sa predsednikom Nacionalnog saveta i Fondacije grčke nacionalne manjine u Srbiji Petrom Rodificis-Nađom.


Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.