Nove đačke knjižice za škole u dijaspori

Izvor: Glas javnosti, Beta, 22.Maj.2010, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove đačke knjižice za škole u dijaspori

 BEOGRAD - Škole na srpskom jeziku u inostranstvu od ove školske godine  koristiće nove đačke knjižice i svedočanstva, a odštampani su i novi dnevnici obrazovno-vaspitnog rada i matične knjige.

Ministar prosvete Žarko Obradović je podsetio da su nastavnici upućeni u dopunske škole na srpskom jeziku u Belgiji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Grčkoj i Francuskoj.

- Blizu 3.500 učenika raspoređeno je u tri starosne grupe od prvog do osmog razreda i njih obrazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << 28 redovnih i 14 honorarnih nastavnika koji izvode nastave iz predmeta - srpski jezik, moja otadžbina Srbija i osnovi kulture srpskog naroda. Za nastavu u inostranstvu najveći deo budžetskih sredstava odlazi na plate nastavnika i iznosi 70 miliona dinara godišnje - rekao je Obradović.

Ako dozvole finansijska sredstva, iduće godine nastava na srpskom jeziku biće organizovana i u Atini, Vićenci i Pekingu.

Ima li igde kraja ovakvim glupostima.Dacima ne trebaju srpske knjizice vec srpske knjige, ucitelji,literatura.Sve nam je naopako.

Predmet "moja otadzbina Srbija"

A sta je sa mojom otadzbinom Bosnom. ??

Ili to znaci da moje dete nece u toj skoli nista uciti o svojoj otadzbini ??

Ili sta je sa detetom ciji roditelji su iz Krajine, Crne Gore ???

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.