Nova medalja za Hrvatsku

Izvor: B92, 30.Jul.2021, 03:52

Nova medalja za Hrvatsku

U muškoj konkurenciji u skifu zlatnu medalju osvojio je grčki takmičar Stefanos Tuskos sa 6:40,45 minuta.

Norvežanin Kjetil Borh osvojio je srebro sa 1,21 sekundom zaostatka, a bronzu je osvojio Damir Martin iz Hrvatske sa 2,13 sekundi zaostatka.

Martinu je inače ovo treća olimpijska medalja, nakon srebra u Riju i Londonu.

Emotivno je reagovao nakon osvajanja odličja.

"Ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << znam odakle bih počeo, ne znam šta bih rekao. Kad sam danas video na stotine poruke podrške koje sam primao nisam mogao da verujem. Hvala vam svima na podršci. Hvala mojoj porodici, hvala mom treneru Srećku Šuku koji nikad nije odustajao. Posebno hvala Peri Kuterovcu koji je svaki put bio uz mene i stalno me gazio kao da sam prvi put na treningu i gurao me. Hvala i vama medijima koji ste bili uz mene u ovih pet godina kad nisam mogao prismrditi vrhu. Hvala vam svima što ste verovali u mene. Nemam reči", rekao je Martin.

Hrvatskoj je ovo četvrta medalja u Tokiju, nakon dva zlata i jedne bronze. Takođe, u tenisu, u dublu, osigurali su zlato i srebro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.