Nišlija osvojio srebro na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi

Izvor: JužneVesti.com, 14.Sep.2020, 12:07

Nišlija osvojio srebro na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi

Učenik niške Gimnazije “Svetozar Marković” Andrija Živadinović osvojio je srebrnu medalju na Na 24. Balkanskoj juniorskoj matematičkoj olimpijadi 2020, održanoj od 9. do 13. septembra, navode iz Društva matematičara Srbije.

Balkanska olimpijada održana je onlajn u organizaciji Grčke matematičke asocijacije, a srpska šestočlana juniorska matematička reprezentacija je osvojila tri srebrne i dve bronzane >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << medalje.

Pored Živanovića, srebrne medalje osvojili su Aleksandar Ćuzović i Stevan Radivojević iz Matematičke gimnazije u Beogradu.

Na takmičenju je učestvovalo 108 takmičara iz 18 zemalja (11 balkanskih i 8 gostujućih) - navode iz Društva matematičara, a prenosi N1.

Uspeh mladih matematičara upotpunili su i drugi, pa su bronzane medalje osvojili Vukašin Pantelić i Vuk Dolijanović iz Matematičke gimnazije.

Reprezentativci Srbije odabrani su na Srpskoj matematičkoj olimpijadi koja je održana 31. avgusta 2020. u Beogradu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.