Niš treći u Srbiji po broju turista

Izvor: Megafon.co, 01.Avg.2018, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš treći u Srbiji po broju turista

Niš zauzima treće mesto u Srbiji po broju turista, odmah posle Beograda i Novog Sada.
Rast turizma u prvih 6 meseci ove godine je 17%, a većinski deo tog rasta su strani turisti, kaže Uroš Parlić, direktor Turističke organizacije Niš.
Uroš Parlić – Foto – Jovana Đorđević

„Stranih turista je 2016. bilo oko 30.000, a prošle godine se taj broj udvostručio. Ukupan broj turista prošle godine skoro je dostigao 200.000“, kaže Parlić i dodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << da mnogo zavisi od promocije koju je Turistička organizacija imala u Grčkoj, Bugarskoj, Sloveniji, a ove godine se ide na Slovačku i Nemačku.
Kako kaže gradonačelinik Niša Darko Bulatović, ono što dosta privlači turiste jesu svakako festivali, manifestacije, sportska takmičenja i sajmovi.
„Živimo u carskom gradu i imamo dosta lokacija koje vredi posetiti kao što su Logor, Niška Banja, Tvrđava, Cerjanska pećina i Sićevačka klisura.“, kaže Bulatović.
Značajan je i projekat „Free wifi zone“ za turiste, u centru grada i na svim važnijim lokacijama, koji realizuje Turistička organizacija.
„Veoma je važno da postoji besplatan internet za turiste i to je ono što će ih još više privući“, kaže Uroš Parlić i dodaje: „Takođe, radili smo na promociji preko stranih novinara i blogera od kojih su neki veoma čitani i uticajni. “
Inače, Nišlije su prošle godine dobile najveće ocene u Srbiji za gostoprimstvo i to je ono što izdvaja Niš od ostalih destinacija.
Piše: Katarina Mladenović

Nastavak na Megafon.co...






Povezane vesti

TON: U prvoj polovini 2018. broj turista porastao za 16 %

Izvor: JužneVesti.com, 01.Avg.2018

Niš je u periodu od januara do juna 2018. godine imao rast turista od 16 %, kako navode iz Turističke organizacije Niš, a većina su stranci. Za dalji razvoj turizma u Nišu, kako navodi direktor TON Uroš Parlić, potrebno je izgraditi kongresni centar, srediti Tvrđavu, uvesti dvojezične table...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.