Nikolić: Grci imaju odličan sastav

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 14:23

Nikolić: Grci imaju odličan sastav

Košarkaši Slovenije i Grčke od 20.30 sati igraju prijateljski meč u dvorani "Stožice" u Ljubljani.

Biće ovo prva od dve utakmice koju će Slovenci i Grci odigrati pred odlazak na Mundobasket, a drugi susret je na programu u petak 4. avgusta u Atnini od 18 sati.

Reprezentativac Slovenije Aleksej Nikolić veruje da će i ovaj put publika u Ljubljani uživati u dobroj košarci.

"Poslednjih godina postala je tradicija da nas u Stožicama očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravi spektakl uz zaista dobru utakmicu. Nadam se da će tako biti i ovoga puta, ali ne treba da se zamaramo time. Moramo da budemo fokusirani na sopstvenu igru i da iskoristimo utakmicu za dobru pripremu i procenu situacije, gde smo dobri i na čemu još treba da radimo. Bez obzira na izostanak nekih igrača, Grci imaju odličan sastav. Oni su veoma dobro vođeni i imaju izuzetnu košarkašku inteligenciju. Možda nisu najbrži, ali znaju da kazne svaku grešku. Biće važno da ostanemo zajedno na obe strane terena svih 40 minuta i tražimo rupe u njihovoj igri", poručio je Nikolić.

Slovenija će na SP igrati u grupi F sa Gruzijom, Venecuelom i Zelenortskim ostrima, dok je reprezentacija Grčke u grupi C zajedno sa SAD, Novim Zelandom i Jordanom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.