„Nikola Tesla“ očekuje najuspešniju čarter sezonu – do kraja leta 20% više putnika nego prethodne godine

Izvor: TangoSix.rs, 12.Jun.2018, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Nikola Tesla“ očekuje najuspešniju čarter sezonu – do kraja leta 20% više putnika nego prethodne godine

Aerodrom Nikola Tesla očekuje da do kraja letnje sezone porast broja putnika u čarter saobraćaju bude oko 20% u odnosu na prošlu sezonu, saopšteno je sa beogradskog aerodroma.
Čarter letovi će se obavljati ka ukupno 29 destinacija, a najšira turistička ponuda tradicionalno je za letovališta u Grčkoj, Italiji, Turskoj, Španiji, Egiptu i Tunisu, navode sa „Tesle“ i dodaju:
Grčka >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << će i ove godine biti najatraktivnija država za naše turiste. Letove su tri avio-kompanije predvidele ka 14 aerodroma, a najvećibroj letova biće obavljen kao strvima Krit, Rodos i Krf. Sve je veći i broj turista koji letuju u Turskoj, a najviše letova planirano je ka Antaliji i Bodrumu, a od ove godine biće obnovljeni i letovi za Dalaman.
Veliki novitet je da će prvi put ove sezone neki avion i avio-kompanija Er Srbija koji obavljaju letove za Antaliju biti korišćeni i za obavljanje povratnog leta Antalija – Banja Luka. I ove godine veliko je interesovanje naših turista za letovanje na turističkim destinacijama u Italiji-
Kako objašnjavaju, čarter letovi (ka destinacijama u Italiji) će se obavljati ka pet aerodroma, a prvi put u ponudi su letovi ka gradu Algeruna Sardiniji.
Ove godine u Srbiji veliki broj inostranih turista / Foto: Uroš Mitrović, Tango Six Takođe, pored dva redovna nedeljna leta za grad Tunis, avio-kompanija Tunis er ove godine ponovo će obavljati čarter letove za Monastir.
– Interesovanje za letovanje u Egiptu ove godine je znatno veće nego prethodnih. Čarter letovi ka Egiptu će se ove godine obavljati za Hurgadu, ali će letove obavljati tri avio-kompanije sa dupliranim kapacitetima u odnosu na prethodno leto. – kažu sa „Tesle“.
Prema njihovim rečima, u Španiji će se čarter letovi obavljati ka aerodromima u Đironi, Palma de Majorci i Barseloni, uz sezonsku liniju Vueling-a za Barselonu u redovnom avio-saobraćaju.
Nakon košarkaške, na „Nikoli Tsli“ se ovoga leta očekuje i fudbalska “groznica”, ističu sa aerodroma i dodaju da je u najavi veliki broj čartera koji će prevoziti navijače kako bi bodrili našu fudbalsku reprezentaciju na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji.
– Ova godina karakteristična je i po interesovanju inostranih turista da organizovano putuju u Beograd i Srbiju. Izraelske avio-kompanije Israir Airlines i Arkia Airlines i dalje će održati intenzitet letova iz Tel Aviva, a kao i prošle godine, predviđena je i serija čartera iz Izmira, odakle prevozi kompanija SunExpress.
Interesovanje iranskih turista za posetu Srbiji u izuzetnom je porastu nakon ukidanja viza, pa će tokom letnje sezone najverovatnije čak 3 avio-kompanije tokom letnje sezone dovoditi iranske turiste u Srbiju. – objašnjavaju sa beogradskog aerodroma.

The post „Nikola Tesla“ očekuje najuspešniju čarter sezonu – do kraja leta 20% više putnika nego prethodne godine appeared first on Tango Six.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

Na beogradskom aerodromu najviše čartera ikada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2018

Aerodrom "Nikola Tesla" očekuje da će broj putnika u čarter saobraćaju do kraja letnje sezone porasti za oko 20 odsto u odnosu na prošlu sezonu, što će biti najuspešnija čarter sezona ikada...Najbogatija turistička ponuda tradicionalno je za letovališta u Grčkoj, Italiji, Turskoj, Španiji,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.