Nemci zaradili na programu pomoći Grčkoj

Izvor: N1 televizija, 21.Jun.2018, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci zaradili na programu pomoći Grčkoj

Finansijska pomoć posrnuloj Grčkoj ispala je dobar posao za Nemačku. Naime, Nemci su od 2010. godine samo na programu pomoći Grčkoj zaradili 2,9 milijardi evra.

Profit je ostvaren kroz kupovinu grčkih državnih obveznica u okviru 'Securities Market Programme' Evropske centralne banke, piše Seebiz.

Više ekonomskih vesti možete pogledati u emisiji InfoBiz ponedeljkom i četvrtkom od 18.40

I dok mnogi sumnjaju u moralnost ovakvog modela "pomoći", analitičari >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ukazuju na činjenicu da je u trenutku otpočinjanja krize, njen finansijski uticaj bilo jako teško proceniti, pa su ti paketi pomoći nosili i prilično visoke rizike.

Treba znati i da su kamate u tim zaduživanjima bile i znatno niže od onih po kojima se Grčka ranije zaduživala.

Srećna je okolnost za Grčku da je upravo od Nemačke pribavljala novac, jer ga Nemačka kao najjača evropska ekonomija, pribavlja po jako povoljnim uslovima, prenosi Seebiz.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.