Nemci protestovali ispred svoje ambasade u Atini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2012, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci protestovali ispred svoje ambasade u Atini

ATINA -

U Atini je danas uhapšeno sedam državljana Nemačke, učesnika protesta ispred Ambasade Nemačke zbog strogih mera štednje nametnutih Grčkoj.

Sedmorka koja se pridružila demonstracijama, uhapšena je pošto su na zgradu Ambasade poletela jaja.

Nemci su kasnije pušteni na slobodu bez podizanja optužnice, saopštila je policija.

U blizini Ambasade, grčki srednjoškolci su protestovali ispred Skupštine Grčke i nakratko se sukobili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa policijom.

Oštre mere štednje zahtevaju strani poverioci i EU u zamenu za pomoć prezaduženoj Grčkoj.

Odluka Skupštine da prihvati te mere izazvala je prošle nedelje novi talas demonstracija u Atini i drugim grčkim gradovima. U protestima je povređenom 120 ljudi, mnoge zgrade su zapaljene a prodavnice opljačkane.

Dva najveća sindikata u zemlji planiraju još jedan protest u centru Atine za nedelju.

Ukoliko Grčka ne dobije očekivanu finansijsku pomoć pre 20. marta, kada joj obveznice dolaze na naplatu, suočava se s bankrotom države.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.