Nemačko ministarstvo spoljnih poslova: Ako idete u Grčku, ponesite dovoljno gotovine!

Izvor: Kurir, 28.Jun.2015, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova: Ako idete u Grčku, ponesite dovoljno gotovine!

BERLIN - Nemačko Ministarstvo inostranih poslova preporučilo je danas Nemcima da "ponesu dovoljno gotovog novca" ako putuju u Grčku, koja je na ivici bankrota.

Ministarstvo takođe je prepoučilo svojim građanima, koji imaju nameru ili su već na godišnjem odmoru u Grčkoj, da stalno budu u toku s dešavanjima u toj zemlji preko svojih turističkih agencija. Holandija je takođe preporučila oprez svojim građanima navodeći da postoji mogućnost "otežanog plaćanja kreditnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << karticama".

"Ponesite dovoljno gotovine za pokrivanje svih troškova do vašeg povratka!", navodi se u saopštenju holandskog ministarstva.

Nemačka posebno upozorava na potencijalne duge redove ispred bankomata i u bankama, pošto sami Grci dižu svoj novac iz banaka. Grčka ostrva su jedna od omiljenih turističkih destinacija Nemaca i Holanđana, posebno Krit, Rodos i Krf.

Grčka ima samo dva dana, do utorka 30. juna, za otplatu rate kredita od 1,5 milijarde evra MMF, a ako ne nađe novac, to će značiti proglašavanje moratorijuma na plaćanja, što je uvod u njen izlazak iz zone evra i bankrot.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka: Ponesite dovoljno gotovine ako idete u Grčku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jun.2015

Nemačko Ministarstvo inostranih poslova preporučilo je građanima Nemačke da ponesu dovoljno gotovog novca ako putuju u Grčku, koja je na ivici bankrota...Takođe, preporuka je da ako imaju nameru ili su već na godišnjem odmoru u Grčkoj, da stalno budu u toku s dešavanjima u toj zemlji preko...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

PONESITE KEŠ AKO KREĆETE U GRČKU: Austrija izdala upozorenje svojim građanima!

Izvor: Kurir, 29.Jun.2015, 09:36

U Grčkoj može doći do dužih čekanja ili nestašica prilikom podizanja gotovine u bankama. Takođe i bankomati mogu biti nedovoljno snabdeveni gotovinom, tako da podizanje novca ne može uvek biti osigurano, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Austrije..BEČ - Ministarstvo spoljnih poslova...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.