Nemačka vlada odobrila pomoć Grčkoj

Izvor: S media, 03.Maj.2010, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka vlada odobrila pomoć Grčkoj

Kabinet nemačke kancelarke Angele Merkel odobrio je danas zakon o pružanju 22,4 milijarde evra pomoći Grčkoj u okviru paketa Evropske unije za spasavanje te zemlje, saopšteno je danas iz kabineta Merkelove.

Merkelova je izjavila da taj novac neće pomoći samo Grčkoj, već "sveukupnoj stabilizaciji evra i stoga će pomoći narodu Nemačke", prenele su agencije.

Doprinos Nemačke u paketu pomoći EU trebalo bi da iznosi 8,4 milijarde evra (11,14 >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << milijardi dolara) u prvoj godini njegove realizacije. Sada je potrebno da zakon bude odobren u oba doma nemačkog parlamenta, koji bi o njemu trebalo da se izjasne u petak.

Vlade članica zone evra i Medjunarodni monetarni fond su u nedelju postigli sporazum o obezbedjivanju 110 milijardi evra (145 milijardi dolara) zajma Grčkoj tokom tri godine.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.