Ne dozvoliti finansijski kolaps Grčke

Izvor: Capital.ba, 08.Jul.2015, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne dozvoliti finansijski kolaps Grčke

VAŠINGTON, Administracija američkog predsjednika Baraka Obame upozorila je danas Evropu da će eventualni finansijski i ekonomski krah u Grčkoj predstavljati geopolitičku grešku. Američki ministar finansija Džek Lu rekao je da je stalno u kontaktu sa evropskim zvaničnicima u vezi sa grčkom dužničkom krizom, koja može da dovede do grčkog napuštanja evrozone i povećanja muka grčkog naroda. „Ovdje ima mnogo nepoznanica >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << ako se dozvoli kolaps Grčke. Mislim da je nepoznat rizik za evropsku i globalnu ekonomiju. Mi smatramo da je to geopolitička greška„, rekao je Lu. U međuvremenu, Grčka je danas formalno zatražila novi trogodišnji zajam od Evropskog stabilizacionog mehanizma, ali nije precizirala obim finansijske pomoći. Grčki premijer Aleksis Cipras rekao je danas u Evropskom parlamentu da će njegova zemlja sutra predstaviti konkretan plan za rješavanje dužničke krize.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

VAŠINGTON PORUČUJE EU: Puštanje Grčke niz vodu geopolitička greška

Izvor: Kurir, 08.Jul.2015

Administracija američkog predsednika Baraka Obame upozorila je danas Evropu da bi dozvoljavanje finansijskog i ekonomskog kolapsa Grčke bila geopolitička greška..VAŠINGTON - Američki ministar finansija Džejkob Lu izjavio je da je u stalnom kontaktu sa evropskim zvaničnicima, sa kojima razgovara...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.