Nakon policijske potere u Atini jedan mladić ubijen, sedam policajaca uhapšeno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2021, 14:17

Nakon policijske potere u Atini jedan mladić ubijen, sedam policajaca uhapšeno

Grčka policija sprovodi istragu o jutrošnjoj policijskoj poteri u Perami, koja je rezultirala smrću 26-godišnjeg mladića, a sedam policajaca koji su u njoj učestvovali uhapšeno je pod optužbom za ubistvo.

Ministar civilne zaštite Takis Teodorikakos zatražio je hitnu disciplinsku reviziju i istovremeno punu operativnu procenu postupanja grčke moto jedinice DIAS tokom potere, preneo je grčki dnevnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Katimerini".

Operativna procena policije trebalo bi da bude završena u narednih pet dana, saopšteno je iz Ministarstva civilne zaštite.

Takođe, se napominje da je advokatska kancelarija Aleksisa Kugiasa objavila da je preuzela odbranu sedam policajaca moto jedinice DIAS.

"Naša advokatska kancelarija je preuzela odbranu sedmorice policajaca grupe DIAS, koji se terete da su počinili krivična dela ubistvo sa predumišljajem uz moguću prevaru, pokušaj serijskog ubistva i upotrebu oružja", navedeno je iz kancelarije Kugiasa.

Odbranu slučaja Kugiasu dodelila je sama policija, bez angažmana policijskih udruženja, koja ih, međutim, podržavaju.

Tokom incidenta ispaljeno je više od 30 hitaca, navodi se u istrazi Odeljenja za ubistva Uprave za bezbednost Atike, dok je oružje policije prebačeno Upravi za forenzičke istrage na balističko ispitivanje.

Očekuje se da će svi razgovori pripadnika DIAS sa Operativnim centrom rasvetliti slučaj, od trenutka kada je potera počela, kasno uveče prošlog petka do ranih jutarnjih sati u subotu.

U policijskoj poteri za automobilom čiji je vozač odbio da se zaustavi u Atini poginula je jedna osoba, a sedam je povređeno.

Prema informacijama iz lokalnih izvora, policijski službenici su vozaču automobila, u kojem su se vozile još dve osobe, dali znak da stane radi provere, međutim on to nije učinio već je pokušao da pobegne.

Za njim je krenula potera pripadnika grčke moto-jedinice DIAS koja se završila u atinskom predgrađu Perama, kada je vozač automobila uleteo u grupu motorizovanih policajaca.

Nakon toga, pripadnici policije su otvorili vatru u kojoj je jedan od tri putnika automobila smrtno stradao, jedan je lakše povređen, a šest policajaca je povređeno prilikom udara vozila.

Treći putnik iz automobila je uspeo da pobegne i za njim policija intenzivno traga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Grčka, istraga protiv policajaca zbog potere koja je tragično završena

Izvor: RTS, 24.Okt.2021

Policija u Grčkoj istražuje poteru u Perami tokom koje je poginuo 26-godišnji mladić. Sedam policajaca koji su u njoj učestvovali, uhapšeno je pod optužbom za ubistvo. . Ministar civilne zaštite Takis Teodorikakos tražio je hitnu disciplinsku reviziju i punu operativnu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.