Najtopliji februar u Srbiji od kada se vrše merenja u poslednjih 136 godina

Izvor: KMnovine.com, 26.Feb.2024, 13:24

Najtopliji februar u Srbiji od kada se vrše merenja u poslednjih 136 godina

Najtopliji februar u Srbiji od kada se vrše merenja u poslednjih 136 godina

Februar ove godine će biti najtopliji od kako se vrše meteorološka merenja u Srbiji, a to je poslednjih oko 136 godina.



Temperatura je u prethodnih 25 dana svakodnevno bila iznad proseka, a neretko je odgovarala i prosečnim aprilskim temperaturama. Zima nam ove godine više podseća na zime koje se javljaju i predelima kao što su jug >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Španije, Italije i Grčke. Vrlo malo snega je bilo, kako u nižim, tako i u višim predelima.


Natprosečno toplo vreme se nastavlja i ove sedmice. Pod uticajem veoma tople vazdušne mase, temperatura će danas biti do 20 stepeni. Sa juga nam pored toplog vazduha stiže i velika količina pustinjskog peska, pa ovih dana uprkos sunčanom vremenu, očekujemo zamućeno nebo bogato česticama prašine i peska. U nastavku dana će biti pretežno sunčano, sa malo oblaka na istoku i jugu. Ipak, padavine danas do kraja dana ne očekujemo.


I dalje će biti vetrovio, ali će vetar blago oslabiti u odnosu na dane vikenda. Duvaće južni vetrovi, sa najjačim intenzitetom u košavskom podučju. Na teritoriji Banata je aktiviran žuti meteoalarm. Topao dan je pred nama, maksimalna temperatura od 16 do čak 20 stepeni.


Narednih dana bez promene. Poslenji februarski dani nam donose smenu sunca i oblaka, pojačan jugoistočni vetar i temperaturu od 15 do 20 stepeni. Ni noći neće biti hladne, minimlana temperautra iznad 7 stepeni. Naoblačenje očekujemo u četvrtak, a kišu u petak.


 * * *




Zbog cenzure i blokiranja svih medija i alternativnih pogleda, pratite naš Telegram kanal



KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se oslanja isključivo na podršku svojih čitalaca zbog čega je naš dalji rad ozbiljno ugrožen 


Pomozite nam da opstanemo i unapredimo izveštavanje 








 




Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram




Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2024 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.