Na makedonsko-grčku granicu stigli i slovenački policajci

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jan.2016, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na makedonsko-grčku granicu stigli i slovenački policajci

Makedonskim policajcima na granici sa Grčkom danas se priključilo i šest slovenačkih policajaca, kao pomoć u kontroli priliva izbeglica. ;Slovenci su, pored opreme i vozila, na granični prelaz "Bogorodica" kod Đevđelije doveli i dva policijska psa Pana i Bojka.

Slovenački policajci će, kako je saopštila ambasada te zemlje, pomagati i u registraciji izbeglica u privremenom tranzitnom centru "Đevđelija".

Na makedonsko-grčkoj granici danas su >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << raspoređeni i policajci iz Mađarske.

Mađarske vlasti su pre dva dana poslale 31 policajca koji pomažu u patroliranju i kontroli ulaska izbeglica, a opremljeni su termo kamerama. Prema medijima, makedonskoj policiji na granici prema Grčkoj već pomažu srpski i hrvatski policajci.

Slanje policajaca kao pomoć Makedoniji u kontroli južne granice najavila je i Slovačka, početkom februara bi trebalo da stignu češki policajci, a o mogućnosti slanja policijskih službenika makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je razgovaralo i sa Austrijom i Poljskom.

Prema podacima tog ministarstva, u prvih pet dana ove godine regostrovan je ulazak ukupno 11.766 izbeglica iz Sirije, Avganstina i Iraka. U 2015. godini je, prema procenama, kroz Makedoniju prošlo više od 700.000 izbeglica i migranata.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.