Na bugarsko-grčkoj granici čeka se i do dva sata, državljani Srbije se testiraju na koronavirus

Izvor: RTS, 16.Jun.2020, 18:16

Na bugarsko-grčkoj granici čeka se i do dva sata, državljani Srbije se testiraju na koronavirus

Na graničnom prelazu Promahonas između Grčke i Bugarske ponovo se stvorila gužva, drugi dan zaredom, prenosi grčka agencija ANA. Vozila stoje u dugom redu još od ranog jutra, a policija je saopštila da čini sve što je u njenoj moći kako bi smanjila gužvu na ovom graničnom prelazu. Na ulaz u Grčku se čeka oko dva sata, saznaje RTS.
Prošlo je nekoliko vozila iz Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Vojvodine i čini se da ni vozači koji su se uputili ka Grčkoj nisu upućeni u proceduru odlaska u Grčku, kaže dopisnik RTS-a sa graničnog prelaza Gradina.

Ukoliko se zadržavaju u Bugarskoj, putnici iz Srbije moraju da popune upitnik po ulasku u Bugarsku, a ukoliko su u tranzitu, upitnik popunjavaju na bugarsko-grčkoj granici. 
Putnici koji ulaze u Grčku su dužni da ostave sve svoje podatke, ali i podatke o tome u koje mesto u Grčkoj odlaze. 
Reporter RTS-a saznaje da se većina državljana Srbije na grčkoj granici testira na koronavirus.
Na graničnom prelazu Gradina nema gužve, automobili se na prelazu zadržavaju svega nekoliko minuta.
Turisti koji su se juče uputili ka Grčkoj su bili prinuđeni da prenoće u Pirotu, a kako RTS saznaje, bezbedno su stigli do grčkog primorja.
Turističkih autobusa nema, a kako su naveli iz granične policije, autobusi se očekuju narednih dana.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kako je Igor "probio Solunski front": "Odluka carinika nije mi delovala ljudski" VIDEO

Izvor: B92, 17.Jun.2020, 11:09

Nasumično testiranje na koronavirus. Kolone vozila na bugarsko-grčkoj granici. Ipak, građani Srbije prolaze do omiljenih letovališta. Konačno je stigla i nova odluka vlasti u Atini - naši državljani za sada u Grčku mogu samo preko Bugarske.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.