Na Dečjem festivalu Pozorište Zvezdarište preko 40 predstava

Izvor: Blic, 18.Apr.2012, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Dečjem festivalu "Pozorište Zvezdarište" preko 40 predstava

Na 10. Dečjem festivalu Pozorište Zvezdarište, koje se održava od 20. do 25. aprila u Ustanovi kulture "Vuk" na Zvezdari, biće izvedeno deset predstava u selekciji Momčila Kovačevića. Za učešće su se prijavila 33 pozorišta sa 42 predstave iz Srbije i još šest zemalja (Bosna i Hercegovina, Bugarska, Grčka, Rumunija, Slovenija, Hrvatska).

Ranijih godina na programu je bilo i po više od 15 predstava, ali je ovoga puta festivalski budžet umanjen, pa je tako i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << program sužen.

Na velikoj sceni "Aleksandar Popović" prvo će nastupiti Pozorište lutaka iz Zemuna "Pinokio" sa predstavom "Cvrčak i mrav".

Iz Beograda učestvuju "Tom Sojer i đavolja posla" (Pozorište "Boško Buha"), "Veštičja papazjanija" (produkcija "Oh illusions"), "Ušećerena Pepeljuga" (Teatar 78) i "Pola - pola" (Malo pozorište "Duško Radović").

Niško Pozorište lutaka izvešće "Patuljka nosonju", a novosadsko Pozorište mladih "Pinokija".

Iz inostranstva dolaze predstave "The Ugly Duckling" (Mila teater, Sofija), "Kamenje" (Kazalište Mala scena, Zagreb), "Antuntun" (Slovensko narodno gledališče, Nova Gorica).

Selektor napominje da je imajući pred sobom sliku celog kulturnog regiona Balkana zapazio da "preovlađuju predstave u kojima čudo ili čarobni štapić donose srećan kraj".

- Mnogo ređe gledamo poučne predstave o isplativosti ličnog truda. Iako ima onih koji s prezirom gledaju na to da svaka pozorišna predstava, naročito one za decu, mora nužno sadržavati neku poruku - pouku i da nije dovoljno da nas samo zabavi, ja sam za poruku. U svakoj od deset odabranih predstava tražio sam priču o radu, o 'Cvrčku i mravu'" - istakao je Kovačević.

Na maloj sceni "Kult" gostovaće "Mali princ" (Studio lutkarstva, Sarajevo u koprodukciji sa Altteatrom, Sarajevo i KSC Bugojno), a tu će biti izvedena i predstava za bebe (od šest do 36 meseci) "Probudilica - Kelteto" Dečjeg pozorišta iz Subotice.

Povezane vesti: Popust u pozorištu "Dadov" za redovne platiše "Infostana"
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Dečjem festivalu "Pozorište Zvezdarište" preko 40 predstava

Izvor: S media, 18.Apr.2012

Na 10. Dečjem festivalu "Pozorište Zvezdarište", koje se održava od 20. do 25. aprila u Ustanovi kulture "Vuk" na Zvezdari, biće izvedeno deset predstava u selekciji Momčila Kovačevića. Za učešće su se prijavila 33 pozorišta sa 42 predstave iz Srbije i još šest zemalja (Bosna i Hercegovina,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.