NOVI POŽAR U GRČKOJ! Jak plamen nadomak Atine: Vatra preti i lokalnom manastiru (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2023, 21:27

NOVI POŽAR U GRČKOJ! Jak plamen nadomak Atine: Vatra preti i lokalnom manastiru (FOTO)

Drama u Grčkoj.

Novi požar izbio je danas nešto posle 19.20 u niskom rastinju na području Varnavas, u grčkom regionu Atika.

Kako prenose tamošnji mediji, požar je izbio u blizini svetog manastira Aksion Esti.

Za gašenje su mobilisane kopnene i vazdušne snage, a na lice mesta su izašla 43 vatrogasca sa 12 vozila, 1 helikopterom i 3 letelice.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:

Φωτια στον Βαρνάβα Αττικής
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
🔥😥🔥#φωτιες_2023 #Αττική #ClimateScam pic.twitter.com/eEZheth9Dc

— Alfadios Fasistailidis (@AlfadiosF) July 30, 2023

Nešto pre 20 časova lokalizovan je požar koji je izbio danas popodne u šumskom području u oblasti Agija Marina, ostrva Evija.

Napominje se da je u poslednja dvadeset četiri sata u zemlji izbilo ukupno 55 šumskih požara, pokazuju podaci Vatrogasne službe. Većina je sprečena odmah, u početnoj fazi.

Πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής: Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης - Επιχειρούν εναέρια μέσα. Αγώνα δρόμου δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στον Βαρνάβα Αττικής, προκειμένου η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο προτού νυχτώσει και παύσουν να επιχειρούν τα εναέρια... https://t.co/DMnPkX0qej pic.twitter.com/V5QiZ1wP24

— CNN Greece (@CNNgreece) July 30, 2023

Istovremeno, po naređenju načelnika Vatrogasne jedinice, general-potpukovnika Jorgosa Purnarasa, ostaje na području kako bi istražio uzroke požara koji su se dogodili na području Ilije.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.