NOVA DRAMA U SLUČAJU UBIJENE ANASTASIJE: Pronađene misteriozne poruke, alibi njenog dečka ipak nije dovoljno jak?

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2023, 18:25

NOVA DRAMA U SLUČAJU UBIJENE ANASTASIJE: Pronađene misteriozne poruke, alibi njenog dečka ipak nije dovoljno jak?

U toku je istraga u slučaju ubistva 27-godišnje Poljakinje Anastasije Rubinske, a grčke vlasti ispituju svaki aspekt slučaja nakon pronalaska tela nesrećne devojke.

Najnovije informacije navode da su policajci koji vode slučaj ponovo pozvali na razgovor Anastasijinog 28-godišnjeg partnera Mihala, koji je prvi obavestio nadležne o nestanku devojke.

Prema istim informacijama, policijski službenici su na ovaj potez odlučili kako bi dobili pojašnjenja o >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nekim porukama na Anastasijinom mobilnom telefonu, koji je poslat u laboratoriju nakon što je pronađen u napuštenoj kući.

Telefon 27-godišnjakinje pronašao je u subotu u podne zaposleni u jednoj kompaniji za obezbeđenje u napuštenoj kući u Marmariju.

Kako je utvrđeno, SIM kartica je izvađena iz njenog mobilnog telefona daleko od napuštene kuće gde je nađen telefon i daleko od puta gde je 32-godišnji Bangladešanin rekao da je ostavio devojku.

S druge strane, mobilni telefon je pronađen samo 500 metara od kuće osumnjičenog stranca i 1,5 kilometar od mesta gde je pronađeno telo 27-godišnje devojke, a nadležni su verovali da ga je tu neko bacio.

Dok se očekuje obdukcija tela nesrećne devojke iz Poljske, kako sati odmiču, policija sve izvesnije smatra da su Anastasiju odvele najmanje dve osobe na mesto gde je pronađeno njeno telo.

Podseća se da su oni koji su u prethodnih šest dana učestvovali u potrazi za 27-godišnjakinjom "pročešljali" prostor gde je konačno pronađeno njeno telo, a da je, međutim, nisu locirali, što je element koji podržava scenario da je učinilac ili da su izvršioci ubistva tu smestili telo dok je u toku bila istraga za pronalaženje Anastasije.

U centru istrage ostaje 32-godišnjak iz Bangladeša, koji je u ponedeljak uveče poslednji sreo nesrećnu devojku.

Policajci koji ga ispituju u vezi sa ovim slučajem, zapravo su ustanovili da je 32-godišnjak počeo da iznosi kontradiktorne tvrdnje, jer je u početku tvrdio da je imao seksualne odnose sa Anastasijom, protiv njene volje, ali je kasnije rekao da se tako nešto nikada nije dogodilo, iznoseći verziju da su se sreli samo da bi dobili hašiš.

Uprkos tome što Anastasijin 28-godišnji partner ima jak alibi, policija koja istražuje ubistvo želi da preispita odnose i kontakte koje su navodno imali nesrećna Poljakinja, njen partner sunarodnik i 32-godišnji Bangladešanin.

Pored Bangladešanina, policajci koji vode slučaj pomno prate i cimera Pakistanca (32), za koga se čini da pokušava da prikrije dela svog cimera, za koga se smatra glavnim osumnjičenim za ubistvo Anastasije.

Prethodno su i DNK i kosa nesrećne devojke pronađeni u sobi 32-godišnjeg Bangladešanina, dok postoji i materijal sa sigurnosnih kamera koji ukazuje na to da je on ušao u svoju kuću zajedno sa mladom Poljakinjom.

Istovremeno, kod njega je pronađena i avionska karta za Italiju sa datumom polaska dan nakon nestanka 27-godišnje žene.

U nedelju je 27-godišnja Anastasija Rubinska nađena je mrtva.

Njeno telo je našao volonter koji se pridružio intenzivnoj potrazi za nestalom ženom.

Kako se navodi, njeno telo je pronađeno golo i umotano u posteljinu, dok je gornji deo bio dodatno pokriven plastičnom kesom.

Policija veruje da je 32-godišnjak nameravao da pobegne u inostranstvo, a dodatni element koji izaziva sumnju u njega jesu ogrebotine i drugi znaci borbe na njegovim rukama.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.