Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2020, 16:43

NEZAPAMĆENA POJAVA U GRČKOJ! Da li postoji razlog za brigu? Nešto se ČUDNO događa sa morem

Po prvi put u proteklih 20 godina, Grčka se nalazi u ovom problemu...

Zašto je more u Grčkoj odjednom postalo tako hladno i treba li turisti da se brinu? Ovakav prirodni fenomen nije zabeležen već dugi vremenski period.

U pitanju je jedan od najvećih padova površinske temperature mora zabeležen u Grčkoj u poslednjih 20 godina.

Nakon ozbiljnih oluja koje su pogodile Grčku u periodu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 17. do 22. maja, u poslednjoj nedelji maja površinska temperatura mora pala je više od 5 stepeni u mnogim oblastima zemlje.

Najveći pad temperature mora zabeležen u Grčkoj u poslednjih 20 godina zabeležen je u Dodekanezu, grupi ostrva kojoj pripada Rodos kada je sa 25 stepeni temperatura mora pala na čak 20 stepeni.

Srećom, turisti koji će ovog leta letovati u Grčkoj ne bi trebalo da se plaše jer je u pitanju meteorološki fenomen koji, doduše, ovu zemlju nije pogodio ovako snažno u prethodnih 20 godina.

Fenomen objašnjavaju neverovatno visoke temperature zabeležene u Grčkoj sredinom maja koje su dostizale čak 38 stepeni, a koje su potom pratile vremenske nepogode i nagli pad temperature. Čim se vreme stablizuje, tako će i temperatura mora porasti i biti uglavnom konstantna tokom leta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.