NEVOLJA NA VIDIKU: Da li će Vasa Micić igrati na Mundobasketu, Grci donose loše vesti

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023, 09:22

NEVOLJA NA VIDIKU: Da li će Vasa Micić igrati na Mundobasketu, Grci donose loše vesti

Sjajni plej potpisao za Oklahomu.

Selektor košarkaške reprezentacija Srbije, Svetislav Pešić, izjavio da neće žuriti sa objavljivanjem spiska kandidata za Svetsko prvenstvo koje se od 25. avgusta do 10. septembra održaba na Filipinima, Indoneziji i Japanu.

Veliko je pitanje, na koga će Pešić moći da računa, pre svega neizvesnost vlada oko nastupa najboljeg košarkaša sveta Nikole Jokića, ali nije to jedini problem koji muči legendarnog Karija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Prema pisanjima grčkih medija - situacija uopšte nije dobra! Grci unose paniku, te je tamošnji Sportal naveo kako je Vasilije Micić pod velikim znakom pitanja za planetarni šampionat.

- Vasa je trenutno u SAD, tačnije u Juti. U Letnjoj ligi u organizaciji Džeza učestvuje i Oklahoma Siti Tander, a 29-godišnji as je otišao da uživo gleda neke od svojih novih saigrača, zajedno sa Džekom Vajtom, i izvuče zaključke. Narednih dana boraviće u Las Vegasu, do 17. jula, kada će se održati Letnja liga u Nevada Sitiju, kako bi duže gledao svoj tim - navodi se u tekstu i dodaje:

It's more than unclear if Vasilije Micic will join Serbian national team this summer ahead of the 2023 FIBA World Cup. He will talk with familiar faces, probably Nikola Jokic will be one of them. Vasa is in US now.

Story on @SportalgrG. #FIBAWC #ThunderUphttps://t.co/hLcOWtoQNo

— Christos Tsaltas (@Tsaltas46) July 6, 2023

- Pešić nije "otvorio papire" u vezi sa Mićićem, ali situacija nije nimalo pozitivna za Srbiju po ovom pitanju. Micić je u SAD, potpisao je ugovor sa jednom NBA organizacijom, što mu je ujedno i prvo učešće u najjačoj ligi sveta, a u ovoj fazi mu ne ide u prilog da na poziv reprezentacije uzvikne idem. Ipak, on sam nije otvorio svoje karte, kao što je očigledno. Štaviše, sve se odigralo veoma brzo i gotovo da iskusni as nije odahnuo. Bio je u SAD, sada je radio na tome da ugovor ozvaniči, dok je u isto vreme upoznao svoje nove saigrače. U stvari, da bi doneo konačne odluku, on će razgovarati sa bliskim osobama koje će mu pomoći da donese najbolju moguću odluku. Jedan od njih će verovatno biti i Nikola Jokić, sa kojim ga vežu bliski prijateljski odnosi još iz godina kada su se obojica takmičili u Srbiji i (još) nisu dostigli nivo na kojem su sada.

Zatim Grci nastavljaju:

- Uostalom, za Micića je važno mišljenje Džokera, pa nije isključeno da pre nego što odluči, razgovara sa njim. Sa ovakvim razvojem događaja razumljivo je da će eventualni izostanak Vasilija Micića drastično promeniti planove Svetislava Pešića za Svetsko prvenstvo. Bivši trener Barselone priznao je i da je sumnja u prisustvo Jokića ogromna, pa će u slučaju da izgubi i Vasu onda udarac biti veoma veliki - zaključak je na kraju teksta.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Džesika Melena, supruga Ćira Imobilea

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.