NEMIRI U SOLUNU: Pobuna balkanskih anarhista!

Izvor: Mondo, 10.Mar.2018, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMIRI U SOLUNU: Pobuna balkanskih anarhista!

Anarhisti koji su stigli s celog Balkana u Grčku sukobili su se danas u Solunu s grčkom policijom nakon što je oko 2.000 demonstranata marširalo protiv nacionalizma u regionu.

Policija je ispalila suzavac i bacala šok bombe na anarhiste koji su se zabarikadirali u kampusu Univerziteta u Solunu.

Agencija AP podseća da je policiji zakonom zabranjeno da uđe na univerzitetski >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kampus kako bi hapsila.

AP navodi da je okupljanje balkanskih anarhista organizovano pošto su aktivisti ultradesnice u januaru zapalili prostorije anarhističkog kolektiva uSolunu.

Pogledajte:



Izvor: YouTube/Thousandnews gr

Agencija ocenjuje da se nacionalističke tenzije i dalje šire Balkanom i podseća da su u Grčkoj i susednoj Makedoniji nedavno održani protesti oko decenijama dugog spora oko imena Makedonije.



Izvor: YouTube/Thousandnews gr

Pročitajte još:

Haos u Atini: Anarhisti napadali čekićima

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

(VIDEO, FOTO) SOLUN U PLAMENU: Ujedinjeni anarhisti Balkana se sukobili sa policijom

Izvor: Kurir, 10.Mar.2018

Anarhisti koji su stigli sa celog Balkana sukobili su se danas u Solunu sa grčkom interventnom policijom, nakon što je oko 2.000 demonstranata marširalo protiv nacionalizma u regionu, prenosi AP.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.