NAJZAD DOBRE VESTI IZ GRČKE: Stigao ohrabrujući SMS, ali i dalje DRAMATIČNO U VOLOSU, dolazi i pomoć iz Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2023, 20:00

NAJZAD DOBRE VESTI IZ GRČKE: Stigao ohrabrujući SMS, ali i dalje DRAMATIČNO U VOLOSU, dolazi i pomoć iz Srbije

Na jugu Rodosa otklonjena opasnost od požara.

Građani su dobili sms poruku od Civilne zaštite Grčke u kojoj su saopštene lepe vesti, a to je da je opasnost od požara prošla, navodi se u objavi na Fejsbuk grupi "Grčka uživo".

- Otklonjena je opasnost od požara za naselja Asklipio, Kiotari, Vati, Genadi, Lachania i Plimiri. Građani mogu da se vrate u svoja prebivališta - glasi poruka.

Da podsetimo, požari širom Grčke i dalje bukte. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Požar u okrugu Magnezija u Grčkoj i dalje gori uprkos titanskim naporima koji se ulažu da se obuzda požar koji je juče izbio u Velestinu i odneo živote dve osobe. Trenutno je najopasnije u Volosu, gde su se uputili i vatrogasci iz Srbije.

Dve osobe su poginule kada je požar izbio juče nedaleko od industrijske zone grada Volosa, u Velestinu.

Očekuje se da će temperature danas pasti nakon toplotnog talasa, ali jak vetar koje raspiruju vatru mogao bi da oteža gašenje požara.

Opština Volos u svom saopštenju zahteva da građani zbog požara i zaoštrene atmosfere ostanu u svojim domovima i izbegavaju kretanje i posebno navode:

- Situacija sa požarima je nažalost i dalje nekontrolisana. Molimo građane da izbegavaju putovanja, imajući u vidu da postoji ozbiljan rizik po njihovo zdravlje (respiratorni problemi) zbog opasnosti i toksičnosti mnogih materijala koji gore u fabrikama, industrijama i deponijama.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.