NAJBOLJE DESTINACIJE ZA LETOVANJE ZA SVAČIJI DŽEP

Izvor: SerbianUnderground.com, 13.Jan.2020, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJBOLJE DESTINACIJE ZA LETOVANJE ZA SVAČIJI DŽEP

Čim prođe leto i dođe vreme za rad i obaveze mnogi već kreću da razmišljaju o narednom odmoru. S obzirom na činjenicu da vreme leti, nikad nije rano početi sa istraživanjem gde letovati naredne sezone. 
Osim toga, najpovoljniji aranžmani prodaju se tokom januara i februara, pa je to odlična prilika za one koji mogu toliko ranije da se organizuju.
Grčka – dugogodišnji recept za isplativ odmor Decenijama unazad omiljena destinacija svih Balkanaca je >> Pročitaj celu vest na sajtu SerbianUnderground.com << prelepa Grčka. Počevši od severnog dela zemlje, preko prepoznatljivih “prstiju” pa sve do ostrva, kada je u pitanju Grčka, balkanski turisti osvojili su veliki broj gradova. Ipak, lepote ove zemlje su neiscrpne te se tako sezonama unazad pojavljuju nove destinacije koje treba istražiti.
Ukoliko ste se zasitili letovališta na kopnenom delu Grčke, predlažemo vam isplative ostrvske opcije.
Evia – miran kutak za porodični odmor Evia je drugo po veličini ostrvo u Grčkoj koje je sve popularnije u poslednjih par godina. Kada su grčka ostrva u pitanju, Evia spada u najjeftinije opcije: kako prema cenama smeštaja koje su za turiste sa Balkana veoma pristupačne, tako i po vanpansionskim cenama. Osim što je finansijski pristupačna, Evia je ujedno i mirno, porodično letovalište, sa čistom vodom i predivnom prirodom. 
Glavni grad ostrva Evia je Halkida, jedan je od najuticajnijih antičkih gradova. Halkida ima železničku liniju ka Atini, a tu su i trajekti razni putevi koji povezuju kopno Evije sa susednim ostrvima. Severna obala doživela je snažan turistički razvoj poslednjih decenija. Posebno mesto zauzimaju Pefki, Limni, Edipsos, letovališta sa prelepim plažama.
Kefalonija – najveće grčko ostrvo sa pregršt sadržaja Kefalonija je najveće ostrvo Jonskog mora i jedno od najlepših, ali i najpovoljnijih. Nalazi između Krfa, Lefkade i Zakintosa i to će biti dovoljna garancija da je reč o dobrom mestu za odmor. Sa svojih 250 km plaže, Kefalonija ima šta da ponudi i porodicama sa decom, ali i mladima
Uprkos tome što je Kefalonija najveće ostrvo jonskog arhipelaga, zadržala je autentičnost i svoj karakter. Domaćini vole svoje ostrvo i izuzetno su gostoljubivi prema posetiocima. Rado se zabavljaju uz vino, pesmu i ples. 
Zanimljiva je činjenica da je susedno ostrvo Itaka, nadomak Kefalonije, rodno ostrvo mitskog junaka Odiseja, pa ne propustite da odete na jednodnevni izlet do Itake. 
Prosečne cene na Kefaloniji izgledaju ovako: kafa oko 2 evra, flaširano pivo: oko 4 evra, čaša vina oko 3 evra, 1,5 litar mineralne vode: 0,76 evra, prosečan ručak sa predjelom ili desertom za dvoje je oko 20 evra.
Bugarska – jeftino u komšiluku Sve popularnija destinacija kako za letovanje tako i za zimovanje je Bugarska. Cene aranžmana su ubedljivo najjeftinije od svih destinacija u okruženju, pa tako u jeku sezone, tačnije u julu i avgustu aranžmani mogu naći po veoma povoljnim cenama.
Sunčev Breg – raj za omladinu  Sunčev Breg se nalazi uz sam Nesebar, a ovaj hotelski kompleks nastao je u zaleđu preko 8 kilometara dugačke plaže. Milion turista godišnje odmara u Sunčevom Bregu, a treba napomenuti da je najpopularniji kod omladine.
Nesebar i Sunčev Breg nalaze se na poluostrvu 35 kilometara severno od lučnog grada Burgasa. Stari deo Nesbara stavljen pod zaštitu UNESCO-a i da je svetski najpopularniji deo Bugarske, što dovoljno svedoči o njegovoj lepoti i značaju.

Turska –  zemlja trgovaca i meraka Zahvaljujući svom geografskom položaju i bogatoj istoriji, Turska  živi od turizma. Poseta Turskoj znači odmor, letovanje ali i obilazak nekih od najvećih kulturnih spomenika u ljudskoj istoriji, i sve to za male pare.
Kušadasi – šarenilo i lepota orijenta Jedno od najpopularnijih letovališta u Turskoj, a ujedno i među najjeftinijim. Reč je o velikom egejskom gradu, odmaralištu i luci. 
Predivne plaže, veliki broj tradicionlanih restorana sa sjajnom ponudom, srdačni domaćini, bogat noćni život samo su neki od razloga zašto je ovo letovalište toliko posećeno. Takođe, Kušadasi se nalazi u blizini ruševina Efesa, što znači i da ima šta da ponudi i ljubiteljima istorije i kulture. 
Ukoliko niste posetili neke od navedenih destinacija verujemo da ćete se prijatno iznenaditi njihovom lepotom i sadržajem koji pružaju, a pored toga bićete zadovoljni i količinom izdvojenog novca.
The post NAJBOLJE DESTINACIJE ZA LETOVANJE ZA SVAČIJI DŽEP appeared first on Serbian Underground.

Nastavak na SerbianUnderground.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SerbianUnderground.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SerbianUnderground.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.