Muzej flipera u blizini Akropolja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2019, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzej flipera u blizini Akropolja

U jednoj sporednoj ulici u blizini Akropolja nalazi se novi muzej koji izlaže nešto drugačije predmete u odnosu na elegantne bele mermerne statue stare Grčke.

Reč je o atinskom muzeju flipera, u kome se nalazi više od 100 potpuno funkcionalnih flipera iz 50-ih, koje posetioce vraćaju u prošlost tako da u nekim slučajevima mogu ponovo da prožive svoju mladost, preneo je Rojters.

"To je kao umetnost za moju generaciju", izjavio je 47-godišnji vlasnik Panos >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Bitarkas, koji je otvorio muzej pre šest meseci.

"Odrasli dolaze da potraže prvi fliper na kome su igrali... To je nostalgija, to su zvukovi, to je miris, sve zajedno", rekao je Bitarkas.

naveo je da je dobio ideju da otvori muzej pošto je dobio fliper kao rođendanski poklon od svoje supruge 2017. godine.

Napustio je posao u sektoru obnovljive energije da bi pretražio grčka sela i pronašao prašnjave mašine u zatvorenim prodavnicama, skladištima i kućama, a potom ih je obnovio i izložio u svom muzeju.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Napustio posao i pretražio grčka sela, pa otvorio neobičan muzej

Izvor: B92, 04.Apr.2019

U blizini Akropolja u Atini otvoren je novi muzej koji ne izlaže elegantne bele mermerne statue stare Grčke, već nešto drugačije predmete...Reč je o atinskom muzeju flipera...U njemu se nalazi više od 100 potpuno funkcionalnih flipera iz 50-ih, koji posetioce vraćaju u prošlost, pa mogu ponovo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.