Moćna oluja pustoši Grčku, a Nedeljko Todorović otkriva da li će stići i u Srbiju

Izvor: BKTV News, 28.Sep.2018, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moćna oluja pustoši Grčku, a Nedeljko Todorović otkriva da li će stići i u Srbiju

Oluja "Medigan" pogodila je Grčku, a tamošnja Nacionalna opservatorija objavila je da se očekuje da "oko ''Medigana'' sutra u popodnevnim časovima stigne do obala Peloponeza.

Meteorolog RHMZ-a Nedeljko Todorović objašnjava ima li šanse da moćne oluje stignu i do Srbije.

"Nema izgleda niti opasnosti da bi oluja, nalik uraganu, mogla da pogodi evropske zemlje, pa samim tim se ne očekuju takvi udari vetra ni u Srbiji", izjavio je Todorović.

U narednom >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << periodu u Srbiji, ali i većini evropskih zemalja očekuje se vreme kao i prethodnih dana, odnosno prijatne temperature bez većih padavina.

"Vetrovito vreme koje smo imali početkom nedelje je bilo u sastavu hladnog talasa koji je tad stigao do nas, a do Grčke dan kasnije, pa se tamo ciklon sa oblačnošću zadržao dan, dva duže", rekao je Todorović, ističući da vetar i padavine na jugu Grčke nisu toliko jake, niti predstavljaju veliku opasnost.

Si-En-En je danas preneo da će moćna i retka oluja, nalik uraganu i tajfunu, pogoditi ovog vikenda istočni deo Sredozemlja.

Američka televizija navodi da se radi o hibridnoj oluji koju često nazivaju "Medikejn" (Mediterranean + hurricane, srpski "Medigan" - Mediteran + uragan).

ANA prenosi da je na meteorološkom servisu ove opservatorije meteo.gr navedeno se da se na moru između Peloponeza i ostrva Krit očekuju talasi viši od 11 metara.

Moćna oluja pogodila je danas južni deo Grčke, a oboreno drveće koje je pokidalo dalekovode izazvalo je nestanak struje u pojedinim delovima Atine, prenosi AP. Navodi se da su zatvorene škole u grčkoj prestonici i u još nekim delovima zemlje, a spasilačke službe biće u pripravnosti celog vikenda. Očekuju se udari vetra brzine do 100 kilometara na čas.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.