Ministarka: PROBLEM na Koridoru 10 zbog grčke kompanije

Izvor: Mondo, 20.Jul.2019, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka: PROBLEM na Koridoru 10 zbog grčke kompanije

Završetak građevinskih radova na Koridoru 10 istok očekuje se do kraja avgusta, a puštanje u saobraćaj krajem septembra ili početkom oktobra.

Foto: MONDO/Goran Sivački

To je izjavila danas ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović dodajući da je radove na tom koridoru najviše ometao problem koji je stvorila grčka kompanija Aktor.

Mihajlović je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa bugarskim ministrom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << transporta, informacionih tehnologija i komunikacija Rosenom Željazkovim u Dimitrovgradu, kazala da je 86,1 kilometar Koridora istok u Srbiji završen, te da je ostalo još nekoliko stotina metara da se završi.

Kako je navela, uvek kada se izvode određeni infrastrukturni radovi postoje problemi koji se rešavaju i Srbija je svoj rešila.

"Imali smo problem sa grčkom kompanijom Aktor, to je problem koji nas je ometao u ovom infrstrukturnom projektu nekoliko godina, a osnovni problem 'lota 2' na kojem se i dalje radi vezan je upravo za izvođača Aktor", kazala je Mihajlović.

Kako je navela, to je nauk za sve buduće radove na infrastrukturnim projektima, ali i informacija za sve da se uvek mora paziti kakve kompanije dolaze da rade te projekte.

Što se tiče Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture, kazala je da će informisati sve međunarodne finansijske organizacije kroz šta je Srbija prošla sa tom kompanijom, kako se tako nešto ne bi ponovilo.

"Srbija treba da gradi još pet autoputeva ove i naredne godine i njihove vrednosti prelaze nekoliko milijardi evra. Mi prosto hoćemo da imamo najbolje na našoj teritoriji", istakla je ministarka.

Upitana da li postoje problemi sa bugarskim kompanijama koje rade na infrastrukturnim projektima u Srbiji, Mihajlović je kazala da na srpskoj teritoriji radi dosta bugarskih kompanija, te da je saradnja sa bugarskim Trejsom odlična, a da je bilo problema pre četiri, pet godina na jednoj od deonica, ali da je to sada prevaziđeno.

"Oni i sada rade na deonici Koridor istok i čak i ispravljaju neke greške", kazala je Mihajlović i dodala da ne postoje nikakve zamerke na bugarske kompanije koje rade u oblasti infrastrukture, na Koridoru 10 jug, odnosno sada istok.

Sumirajući petodnevnu posetu Koridoru 10 istok, Mihajlović je kazala da je njen utisak da se radnici i inženjeri neverovatno trude.

"Ono što je važno, građani su mogli da vide koliko je urađeno, skoro sve je urađeno na Koridoru istok, na nekih 100 metara se još izvode radovi. To su moji utisci - veliki, veliki rad", zaključila je Mihajlović.

Inače, pre nekoliko dana ministre i šefa Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stivena Ndegvu, deonicama Prosek - Bancarevo i Bancarevo - Crvena Reka, vozio je reli vozač Dušan Borković.

Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.