Milunović: Grčka je prava zemlja za mene!

Izvor: MozzartSport.com, 25.Sep.2014, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milunović: Grčka je prava zemlja za mene!

Doskorašnji prvotimac Crvene zvezde posle perioda adaptacije na Platanijas za MOZZART Sport kaže da je izuzetno zadovoljan klubom koji je izabrao poslednjeg dana prelaznog roka, ali i životom na Kritu

Bilo je tokom leta priča da će pojačati slavni lisabonski Sporting, pominjali su se klubovi iz Švajcarske, ali je bivši napadač Crvene zvezde Luka Milunović odlučio da svoju fudbalsku sreću potraži >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na Kritu. I sudeći po početku mandata u tamošnjem Platanijasu - nije pogrešio.

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije postigao je prvenac u novom dresu, pošto je u okviru grčkog Kupa zatresao mrežu Etnikosa. Međutim, Milunović tu ne namerava da stane, pošto je tokom razgovora za MOZZART Sport više puta ponovio kako je izabrao pravu sredinu.

"Važan gol za mene protiv Etnikosa. Centaršut s desne strane, a ja sam loptu sačekao na drugoj stativi i ćušnuo je u mrežu. Što biste vi novinari napisali, u svom stilu. Zaista sam zadovoljan kako je sve počelo. Odigrao sam dve utakmice u prvenstvu, a pošto sam došao poslednjeg dana prelaznog roka, imao sam specijalni tretman priprema. Mnogo sam radio samostalno. Sada sam dostigao ekipu i nadam se da ću već od narednog kola biti starter", kaže Milunović za naš portal.

Boje kluba sa najvećeg grčkog ostrva u prošloj sezoni branio je Aleksandar Katai. I sada je ekipa Platanijasa nakrcana strancima sa svih meridijana. Međutim, Milunović se ne plaši.

"Nismo baš startovali prema očekivanjima, međutim, imali smo veoma težak raspored. Panatinaikos, PAOK, Atromitos... Nije to fraza kada kažem da stvarno imamo dobar, dobar tim. Eto, moji konkurenti u napadu su Figuera, momak koji je igrao za drugim tim Čelsija, zatim je tu Španac Tores. Međutim, mislim da ću već protiv Asterasa biti u startnoj postavi. Realno, to je "kec" kao kuća", uz osmeh komentariše Milunović.

Činilo se još u junu da snalažljivi napadač neće moći da odoli pozivu velikog Sportinga.

"Da, bilo je pregovora. Javili su se pre one utakmice sa OFK Beogradom kada smo proslavljali titulu. Veliki klub, dobra liga, ali znaš kako to ide... Pošto nemam menadžera, u dogovoru s porodicom odlučio sam se za drugu opciju. Ipak, dugo nisam igrao, i zato mi je bio potreban klub gde ću moći da se rehabilitujem, igram redovno. Sa ocem sam seo i dogovorio se da iz fudbalskih razloga Sporting možda nije odgovarajuća priča."

Kada se činilo da će i dalje održavati formu s nekim od srpskih klubova Milunović je dobio poziv sa Krita.

"Zvao me je trener Hristopulos. Rekao je da bi voleo da me vidi u timu, pošto je pratio moje igre. On je specijalista za rad sa mladim igračima. Taj poziv je imao preudnu ulogu da prihvatim poziv Platanjasa. I dobro je što sam to uradio. Ovde imam sve uslove da napravim iskorak u karijeri. Liga je jača nego što sam mislio, klub stabilan sa odličnim uslovima za rad. Takođe, i klima je sjajna. Evo ima 30 stepeni, baš razmišljam da odem da se okupam."

"NISAM JOŠ ZAVRŠIO SA ZVEZDOM"

Milunović je jedan od onih prema kojem se Crvena zvezda maćehinski ponela. Tokom prolećne sezone bio je suspendovan, pošto nije želeo da potpiše papir i garantuje da neće tužiti klub zbog neisplaćenih zarada.

"To je bila odluka rukovodstva i tadašnjeg predsednika. A ja nisam hteo da se raspravljam s njima, niti da se prepucavam preko medija. Zvezdu gledam kao svoju kuću i ubeđen sam da ću se jednog dana vratiti. Sa Zvezdom sigurno nisam završio. Ispoštovao sam njihovu odluku i to je to."

Nasmejao se Milunović na naše pitanje da li je tačno da su pojedini čelnici bili protiv toga da on primi šampionsku medalju na proslavi osvajanja titule.

"Pa... Ne bih o tome zaista. Ja sam bio suspendovan, a po propisima to nisam mogao da budem jer sam imao važeći ugovor sa klubom. To što nisam igrao bila je isključivo njihova odluka koju je trener morao da sprovede u delo. Tu bih stavio tačku, jer šta god da se desilo, Zvezda je mnogo učinila za mene. Dao sam važne golove u voljenom klubu, dodatno se afirmisao. Prvih nekoliko meseci je bilo kao u bajci, još onaj gol Partizanu. To će mi biti asocijacije na prvi mandat u Ljutice Bogdana", zaključio je Luka Milunović.

Piše: Darjan Nedeljković

(Foto: STAR SPORT; MN PRESS)
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.