Izvor: B92, 02.Jun.2023, 12:54

Milion noćenja u Beogradu od početka godine, u aprilu 40 odsto više stranih turista

U aprilu mesecu, prema podacima Sekretarijata za upravu / sektor statistike Grada Beograda, 111.942 turista je posetilo Beograd, od čega su skoro 100.000 strani gosti, što je za 40% više u odnosu na april prošle godine. Najbrojniji turisti u aprilu bili su Rusi, Turci, zatim gosti iz BiH, Hrvatske i Nemačke, dok najveći porast u broju dolazaka beleže gosti iz Grčke i Kine. Od ukupno 349.907 gostiju koji su od početka godine posetili naš grad, 291.351 čine gosti iz inostranstva, i njih je za 44% više u odnosu na isti period 2022. godine. Ukupan broj registrovanih noćenja u našoj prestonici od početka godine dostigao je skoro milion, od čega su 807.773 ostvarili strani gosti (+34%). "Statistički podaci korespondiraju sa poslovnim i promotivnim aktivnostima naše zemlje na stranim tržištima, a očekujemo još bolje rezultate u letnjoj sezoni. Ovome izuzetno doprinose novi uspostavljeni direktni letovi naše nacionalne avio kompanije Er Srbija koja Beograd i Srbiju čini sve dostupnijom destinacijom turistima iz celog sveta.", rekao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

April u Beogradu: Iz kojih zemalja je bilo najviše posetilaca

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jun.2023

U aprilu mesecu, prema podacima Sekretarijata za upravu / sektor statistike Grada Beograda, 111.942 turista je posetilo Beograd, od čega su skoro 100.000 strani gosti, što je za 40 odsto više u odnosu na april prošle godine, saopštila je Turistička organizacija Beograda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.