Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Mar.2016, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migrantska kriza: Oland, Cipras i Merkelova razgovarali o pomoći Grčkoj

Francuski presednik Fransoa Oland, grčki premijer Aleksis Cipras i nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarali su danas u Briselu o pomoći Evropske unije Grčkoj koja se suočava sa novim prilivom migranata i izbeglica, saopšteno je iz izvora bliskih francuskom predsedniku.

Tokom ovog radnog sastanka, lideri triju zemalja vodili su >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "konstruktivan razgovor" i postigli "generalnu saglasnost" o podršci Grčkoj u prevazilaženju krize zbog povećanog broja izbeglica nedavno pristiglih u tu zemlju, navodi se u saopštenju.

Oland, Cipras i Merkelova sastali su se u Briselu, pre samita zemalja Evropske unije koji bi trebalo da bude posvećen ključnim pitanjima migrantske krize.

Francuski predsednik i nemačka kancelarka susreli su se i sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom, sa kojim su razgovarali o primeni mirovnog sporazuma iz Minska.

Makedonija je 7. marta potpuno zatvorila granicu sa Grčkom, zbog čega su ostale blokirane hiljade izbeglica koje pokušavaju da se domognu zemalja centralne i severne Evrope.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.