Micotakis: Grčka spremna za turiste

Izvor: Beta, 13.Jun.2020, 18:37

Micotakis: Grčka spremna za turiste

Grčki premijer Kirijakos Micotakis izjavio je danas da je Grčka "spremna da primi turiste ovog leta"."Sve je spremno. Uvešće se mere prikladnog socijalnog distanciranja", rekao je Micotakis na ostrvu Santorini, gde je prisustvovao zvaničnom otvaranju turističke sezone. U Grčkoj je od korona virusa umrlo 183 ljudi.Prema njegovim rečima, prvi prioritet grčke vlade su bezbednost i zdravlje gostiju.Micotakis je posetio bolnicu u Firi i govorio o "uspehu" svoje vlade u "pobedi nad prvim talasom pandemije", a potom je na arheološkom nalazištu pozdravio "neverovatno raznoliko kulturno nasledje" Grčke i Santorinija.Ova turistička sezona u Grčkoj se promoviše pod sloganom da je "grčko leto više od mora i sunca, to je stanje duha"."Želimo da se posetioci koji dodju osećaju bezbedno, želimo da zaštitimo njihovo zdravlje i zdravlje zaposlenih u turizmu i lokalnog stanovništva", rekao je Micotakis.Prvo će rad obnoviti aerodromi u Atini i Solunu, koji će primati avione iz 30 zemalja, dok će regionalni aerodromi, pa i onaj na Santoriniju, biti ponovo otvoreni za avio saobraćaj 1. jula.Svi putnici koji budu pozitivni na korona virus biće stavljeni u dvonedeljnu izolaciju u hotelu, o trošku države.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Grčka spremna za turiste, otvara aerodrome

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Jun.2020

ATINA - Zdravstvena sigurnost turista biće ove sezone prioritet za Grčku koja u ponedjeljak otvara aerodrome za strane turiste, izjavio je danas premijer Kirijakos Micotakis tokom posete ostrvu Santorini, popularnoj turističkoj destinaciji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.