Merkelovu opet kritikuje Kol

Izvor: S media, 25.Avg.2011, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelovu opet kritikuje Kol

Angela Merkel je opet bila na udaru žestoke kritike. Ovo nije prvi put da se na nju obruši lavina kritika, zbog politike koju vodi, od strane njenog, dojučerašnjeg, "političkog oca" Helmuta Kola.

Bivši nemački kancelar Helmut Kol je, bez navođenja imena, žestoko i neobično dramatičnim rečima kritikovao politiku kancelara Angele Merkel, izražavajući svoju bojazan da Nemačka >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << postaje međunarodno izlovana i da u grčkoj krizi, spasu evra i zaokretu od nuklearne enregije postavlja pogrešne smernice za budućnost.

"Moramo paziti da sve ne prokockamo...mi moramo ponovo i na, za sve prepoznatljiv način, da kažemo gde smo, kuda idemo i da imamo vrednosti i principe...", rekao je Kol u intervjuu časopisu "Međunarodna politika" (IP).

On je posebno izrazio zabrinutost zbog američko-nemačkih odnosa i istakao da je američki predsednik Barak Obama, kada je nedavno dolazio u Evropu, posetio Francusku i Poljsku i zaobišao Nemačku.

"Posle svega onoga što smo mi i Amerikanci zajednički doživeli i preživeli i onoga što nas do danas duboko povezuje, nisam ni sanjao da ću jednom morati da doživim da jedan aktuelni predsednik Amerike dođe u Evropu i preleti preko Nemačke...", rekao je Kol, koji u svom intervjuu nije spominjao spoljnu politiku Berlina prema Balkanu.

Merkelova je, povodom Kolovih kritika rekla da "svako vreme ima svoje specifične izazove" i da njena hrišćansko-liberalna vlada radi na tome da izazove sadašnjice, zajedno sa svojim partnerima u Evropi i svetu odlučno savlada, prenosi danas nemačka štampa.

Analitičar: Nije moguće odvojiti pitanje Kosova i EU

Sarkozi-Merkel plan za izlazak iz krize

Ovo nije prvi put ovog leta da se Kol kritički izjašnjavao o politici aktuelnog nemačkog kancelara. Nedeljnik ''''Špigel'''' je, naime, pre mesec dana preneo da je Kol oštro kritikovao evropsku politiku Merkelove.

Kol je, zatim, odmah posle demantovao da je oštro kritikovao evropsku poliltiku kancelara Merkel.

Kol je važio za "političkog oca" Merkelove od koga se ona distancirala još pre više od deset godina, u finansijskoj aferi njihove Hrišćansko-demokratske unije u kojoj je Kol važio kao jedan od aktera skandala.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.