Mediji: Srpska artiljerija i rakete tražena roba u svetu

Izvor: Beta, 01.Avg.2021, 11:23

Mediji: Srpska artiljerija i rakete tražena roba u svetu

Srbija je prošle godine izvezla više od 1.500 artiljerijskih raketa, 72 artiljerijska orudja i deset oklopnih borbenih vozila, objavio je portal Balkanska bezbednosna mreža.Kako navodi taj portal pozivajući se na izveštaj Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija koji je dostavljen OEBS-u, glavna tržišta Srbije bila su Kipar, Grčka, Turska, UAE, Saudijska Arabija, Jermenija, SAD i Izrael."Teško naoružanje - artiljerijska orudja i borbena vozila izvezena su na Kipar. Radi se o nastavku posla koji je realizuje od 2019. koji obuhvata divizion samohodnih artiljerijskih sistema Nora-B52 kalibra 155 milimetra, artiljerijska komandna i izvidjačka borbena vozila Miloš i pripadajuća logistička vozila. U izveštaju za 2019. navedeno je da je izvezeno 12 artiljerijskih sistema i četiri borbena vozila", navodi se.Na izvoznoj listi je 60 artiljerijskih orudja za Ugandu, a prema izvorima tog portala to su minobacači kalibra 120 milimetara."Iz Srbije je izvezeno je 1.500 artiljerijskih raketa u Tursku i 25 u Grčku. Iako je po količini grčki posao skroman, on je ove godine prerastao u ekonomski i politički važan posao jer je beogradska firma EDePro ugovorila izvoz velike količine raketa G-2000 kalibra 122 mm dometa 40 kilometara", dodaje se.Grčka se odlučila za nabavku raketa za svoje višecevne lansere raketa RM-70, čehoslovački derivat poznatog sovjetskog BM-21 ...
Pogledaj vesti o: Grčka,   Turska

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Balkanska bezbednosna mreža: Srpska artiljerija i rakete tražena roba u svetu

Izvor: N1 televizija, 01.Avg.2021

Srbija je prošle godine izvezla 1.525 artiljerijskih raketa, 72 artiljerijskih oruđa i 10 oklopnih borbenih vozila prema izveštaju koji je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija (MTT) dostavilo ovog meseca OEBS-u, piše Balkanska bezbednosna mreža.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.