Manifestacije povodom Međunarodnog dana grčkog jezika

Izvor: B92, 07.Feb.2024, 12:05

Manifestacije povodom Međunarodnog dana grčkog jezika

Katedra za neohelenske studije Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu ove godine organizuje tri prigodne manifestacije kojima će se obeležiti Međunarodni dan grčkog jezika (9. februar).

U četvrtak, 8. februara 2024. godine, u 14.00 časova, profesori Stavrula Mavrogeni, Jorgos Ksidopulos i Kostas Kanakis održaće tri predavanja (na grčkom jeziku), u učionici 127 Filološkog fakulteta. Profesori u posetu Beogradu dolaze iz Grčke, gde predaju na Univerzitetu Makedonija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Solunu, na Univerzitetu u Patri i na Egejskom univerzitetu.

U petak, 9. februara 2024. godine, u 19.00 časova, studenti neohelenistike izvešće predstavu „Lisistrata“ (na grčkom jeziku, sa titlovima na srpskom), u Teatru Vuk (Bulevar kralja Aleksandra 77). Predstava je rađena po ideji dr Nikosa Matjudakisa (stranog lektora) i dr Vojkana Stojičića (upravnika Katedre za neohelenske studije).

U subotu, 10. februara 2024. godine, u 19.00 časova, u Sali heroja Filološkog fakulteta će biti priređen koncert na kome će nastupiti tri gostujuća hora, dva iz Srbije i jedan iz Grčke. Nastupaju hor udruženja srpsko-grčkog prijateljstva „Irida“, hor Helenske fondacije za kulturu u Beogradu „Helenofonija“ i ženski vokalni ansambl „Cantus arte“ iz Soluna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.