Mandžukić za pobedu Atletika, trijumfi Arsenala i Anderlehta

Izvor: Politika, 27.Nov.2014, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mandžukić za pobedu Atletika, trijumfi Arsenala i Anderlehta

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su Olimpijakos sa 4:0 u petom kolu Grupe A Lige šampiona, a do važne pobede u toj grupi stigao je i Juventus

Golove za Atletiko postigli su Raul Garsija u devetom i Mario Mandžukić u 38, 62. i 65. minutu. Atletiko je poveo posle sulude reakcije golmana Olimpijakosa Roberta Himenesa.

Naime, posle intervencije jednog igrača grčke ekipe lopta je došla do Himenesa, a on umesto da je ispuca samo je dodao do Huanfrana koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << do peterca gde je bio Garsija i kojem nije bilo teško da je pošalje u gol.

Mandžukić je svoju seriju golova počeo u 38. minutu. Kristijan Ansaldi je prošao po levoj strani i centrirao, lopta je prošla pored jednog odbrambenog fudbalera Olimpijakosa i stigla do Mandžikića koji je sa nekoliko metara poslao u mrežu.

U 62. minutu Adra Turan je s desne strane ubacio loptu u šesnaesterac gde se najbolje snašao Mandžukić koji je glavom savladao golmana Olimpijakosa.

Skoro identičan gol Mandžikić je postigao samo tri minuta kasnije. Gabi je izveo slobodan udarac s desne strane, a Mandžukić je ponovo bio najviši u skoku za konačnih 4:0.

Fudbaleri Juventusa su na gostovanju pobedili Malme sa 2:0 i tako osvojili veoma važne bodove u borbi za plasman u nokaut fazu Lige šampiona.

Juventus je napadao u prvom poluvremenu, stvarao šanse, ali nije uspeo da materijalizuje svoju nadmoć na terenu.

Sve što su propustili prvih 45 minuta nadoknadili su već posle pet minita igre u nastavku. Posle dodavanja Markizija, Ljorente je pobegao čuvarima, pretrčao gotovo polovinu terena, zaobišao golmana domaće ekipe i bio precizan za vođstvo svoje ekipe.

Konačan rezultat postavio je Karlos Tevez u 88. minutu posle asistencije Pola Pogbe.

Fudbaleri Arsenala pobedili su na stadionu Emirejts Borusiju iz Dortmunda sa 2:0 u utakmici petog kola Grupe D, dok je Anderleht u Briselu s 1:0 savladao Galatasaraj.

Arsenal je pred svojim navijačima naneo prvi poraz Borusiji u Ligi šampiona i tako izborio plasman u osminu finala.

„Tobdžije” su do prednosti došle već u prvom napadu, zapravo u drugom minutu. Posle duplog pasa Santija Kasorle i Jaje Sanogoa na desnom boku, Francuz je iz prve šutirao s oko pet metara i savladao Romana Vajdenfelera.

U nastavku utakmice u prvom poluvremenu nije bilo mnogo uzbuđenja, Igralo se uglavnom na sredini terena.

Konačan rezultat na stadionu Emirejts postavio je Aleksis Sančes u 57. minutu dobrim udarcem sa oko 20 metara. Asistent i kod ovog gola bio je Kasorla.

U Briselu na utakmici između Anderlehta i Galatasaraja bilo je mnogo uzbuđenja u prvom poluvremenu, ali je viđen samo jedan gol u završnici tog perioda igre.

Posle jednog centaršuta s levog boka u 44. minutu, na ivici šenaesterca najviši u skoku bio je Denis Prae, koji je glavom prosledio loptu u „srce” kaznenog, gde je bio Šansel Mbemba, koji je takođe glavom prosledio loptu u gol Galatasaraja.

Galatasaraj je meč završio sa desetoricom igrača na terenu, pošto je Selčuk Inan dobio crveni karton u 83. minutu.

Andelreht je do kraja meča uspeo da dođe do još jednog gola, a strelac je takođe bio Mbemba u 86. minutu.

Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović nastupao je do 90. minuta za Anderleht, a onda je umesto njega u igru ušao Gohi.

Fudbaleri Ludogoreca i Liverpula odigrali su u Sofiji 2:2 u utakmici petog kola Grupe B Lige šampiona. Bugarski klub je poveo već u trećem minutu golom Danija Abale.

Marselinjo je šutirao sa 20 metara, golman Liverpula Simon Minjole je pokušao da uhvati loptu, ali mu se ona odbila, pa je Abalo samo ubacio loptu u mrežu.

Samo pet minuta kasnije ekipa s Enfilda je izjednačila, pošto je lošu reakciju odbrane Ludogoreca kaznio Riki Lambert.

U 37. minutu Liverpul je preokrenuo rezultat. Posle odličnog dodavanja Rahima Sterlinga strelac je bio Džordan Henderson.

Kada je izgledalo da će Liverpul i drugi put pobediti Ludogorec i odneti sva tri boda iz Sofije, bugarski tim je izjednačio i to u 88. minutu.

Posle kornera sa desne strane Đakov je loptu glavom prebacio na drugu stranu, gde je Terzijev glavom zatresao mrežu Minjolea za konačnih 2:2.

U drugom meču Grupe B Real Madrid je sa 1:0 savladao Bazel. Jedini gol na meču postigao je Kristijano Ronaldo u 35. minutu, a posle asistencije Karima Benzeme.

Fudbaleri Monaka pobedili su u gostima Bajer Leverkuzen sa 1:0 u utakmici petog kola Grupe C Lige šampiona. Iako je Bajer tokom celog meča bio bolji rival i imao više šansi, Monako je došao do iznenađujuće pobede i tako uneo neizvesnost u Grupu C.

Jedini gol na meču postigao je Lukas Okampos u 72. minutu na asistenciju Nabila Dirare.

Rezultati petog kola Lige šampiona

A grupa:

Atletiko Madrid - Olimpijakos 4:0 (Garsija 9, Mandžukić 38, 62, 65)

Malme - Juventus 0:2 (Ljorente 49, Tevez 88)

Tabela: Atletiko 12, Juventus 9, Olimpijakos 6, Malme 3.

B grupa:

Ludogorec - Liverpul 2:2 (Abalo 3, Terzijev 88 - Lambert 8, Henderson 37)

Bazel - Real Madrid 0:1 (Ronaldo 35)

Tabela: Real Madrid 15, Bazel 6, Liverpul i Ludogorec po 4.

C grupa:

Zenit - Benfika 1:0 (Dani 79)

Bajer Leverkuzen - Monako 0:1 (Okampos 72)

Tabela: Bajer Leverkuzen 9, Monako 8, Zenit 7, Benfika 4.

D grupa:

Anderleht - Galatasaraj 2:0 (Mbemba 44, 86)

Arsenal - Borusija Dortmund 2:0 (Sanogo 2, Sančez 57)

Tabela: Borusija Dortmund 12, Arsenal 10, Anderleht 5, Galatasaraj 1.

Beta

objavljeno: 26/11/2014
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.