Makedonija: Zaplenjeno 44 kg heroina

Izvor: Vesti-online.com, 25.Nov.2009, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija: Zaplenjeno 44 kg heroina

Makedonska policija u operaciji "Bosfor" u utorak veče je zaplenila 44 kilograma heroina visokog kvaliteta, u vrednosti od preko dva miliona evra. Droga je namenjena italijanskom tržištu, a krijumčarena je preko Turske i Grčke.

Droga je zaplenjena u okviru dugotrajne akcije "Bosfor", sprovođene u saradnji sa turskom policijom.

"Zajedno sa protekle četiri akcije, zaplenjeno je preko 230 kilograma heroina, čija je ukupna tržišna vrednost preko 8,4 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << evra", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Makedonije Gordana Jankulovska.

Jankulovska je rekla da su u svim akcijama u okviru operacije "Bosfor" uhvaćeni organizatori "ove, dobro organizovane međunarodne mreže trgovine drogom".

Direktor Biroa javne bezbednosti Kupo Todorvski izrazio je posebno zadovoljstvo što Makedonija nastavlja uspešnu saradnju sa turskom policijom, dodajući da su akcije koje se sprovode u okviru operacije "Bosfor" još jedan dokaz da je Makedonija tampon zona za šverc droge namenjene evropskom tržištu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.