Makedonci pripremaju teren za postavljanje ograde na granici sa Grčkom

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Nov.2015, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonci pripremaju teren za postavljanje ograde na granici sa Grčkom

Nakon terorističkih napada u Parizu makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova pojačalo je kontrolu izbeglica i migranata koji u tu zemlju ulaze iz Grčke, a na osnovu odluke državnog Saveta za bezbednost od danas je počelo raščišćavanje zemljišta u graničnom pojasu sa Grčkom kod Đevđelije, radi eventualnog postavljanja žičane ograde, objavili su makedonski mediji.

Savet za bezbednost, na >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << čijem je čelu makedonski predsednik Đorđe Ivanov, doneo je u nedelju odluku da se makedonska vojska odmah angažuje na pripremi za raščišćavanje terena za moguće postavljanje ograde "čiji cilj ne bi bio zatvaranje granice sa Grčkom, već ograničavanje protoka migranata u saglasnosti sa brojem izbeglica-migranata koje bi prihvatile evropske zemlje u koje su se uputili".

Kabinet makedonskog predsednika je u saopštenju dostavljenom medijima naveo da bi "korak podizanja ograde na granici sa Grčkom bio preduzet samo u krajnjem slučaju, ukoliko bi zemlje u koje se upućuju migranti značajno smanjile protok migranata, zbog čega bi Makedonija bila dovedena u situaciju da se suoči sa izazovom dužeg ostanka nekontrolisanog broja migranata".

Odluku o postavljanju žice donosi predsednik Makedonije Đorđe Ivanov, a sve pripreme koje su počele još danas preduzete su da bi se ograda, koja bi bila u tri nivoa, mogla postaviti za osam sati nakon takvog eventualnog naloga koji bi bio dat makedonskoj armiji.U Makedoniji je od avgusta, zbog velikog priliva izbeglica sa Bliskog istoka, na snazi vanredno stanje uz južnu i severnu granicu, sa Grčkom i sa Srbijom.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.