MONDO u Grčkoj: Drugi imaju probleme, mi ne

Izvor: Mondo, 04.Jul.2015, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MONDO u Grčkoj: Drugi imaju probleme, mi ne

Kriza potresa Grčku, ali to nije ništa novo za ovu zemlju. Građani su opušteni, benzina ima, u prodavnicama ima svega... Danas i sutra se ne naplaćuju putarine.

Dan pred referendum u Grčkoj, na kojem građani treba da se izjasne o planovima EU za početne korake za izlaz iz krize i sprečavanje bankrotstva, teško da možete da primetite da je opšta nestašica, da je zemlja pred kolapsom.

Dramatične fotografije koje smo gledali i izveštaji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koje smo čitali o redovima pred bankama i praznim rafovima u prodavnicama, dolazile su iz Atine i Soluna. U letovalištima u Grčkoj potpuno je drugačija slika. 

Gospodin iz rent-a-kar agencije neposredno kod atinskog aerodroma sa kojim smo razgovarali danas šali se na račun celokupne situacije u zemlji.

"Problemi? Drugi imaju problem sa Grčkom, mi nemamo. Oni vide probleme, mi ne", kaže on šeretski se smejući.

Upitan da li će da izađe na referendum, vrti glavom:

"Ne znam još, videću kakav će mi biti dan sutra. Štagod da zaokružim, ako izađem, dođe nam na isto", kaže on opet uz osmeh.

Benzina na pumpama ima (95 bezolovni litar košta 1.69 evra), a pitaju vas da li plaćate karticom ili kešom. Dakle, "rade" i kartice.

Pravo iznenađenje su bile naplatne rampe. Kada smo prolazili na putu od Atine ka Peloponezu sve rampe su bile PODIGNUTE! Putarine se ne naplaćuju danaas i sutra zbog referenduma, rekla nam je jedna ljubazna službenica.

Grci kao Grci... sve im je ravno i niko se mnogo ne uzbuđuje. Pogotovo oni kraj mora.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.