MMF očekuje teške pregovore sa Grčkom

Izvor: B92, 23.Jul.2015, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF očekuje teške pregovore sa Grčkom

Međunarodni monetarni fond je saopštio da pregovori sa Grčkom o trećem paketu pomoći toj zemlji, koji uskoro treba da otpočnu, neće biti laki.

"Da bismo krenuli napred potreban je značajan napredak na polju reformi. Jasno nam je da je pred nama težak put, tek smo na početku procesa", rekao je portparol MMF-a Geri Rajs, a prenela agencija Frans pres.

Mada su izvori iz grčke vlade najavili početak pregovora sa kreditorima za sutra u Atini, izvori iz Brisela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su za Frans pres rekli da će poverioci u grčku prestonicu stići narednih dana, jer "još nisu kupili avionske karte".

MMF, koji je učestvovao u prva dva paketa pomoći Grčkoj, uslovio je svoje učešće u trećem paketu smanjenjem grčkog dužničkog tereta od strane preostalih kreditora, da bi javni dug Grčke postao održiv.

"Potreban je konkretan dogovor o ublažavanju grčkog dužničkog tereta sa evropske strane", rekao je Rajs.

Grčki parlament je jutros usvojio zakon o drugom setu reformi koje su nužne da bi se pokrenuli pregovori o trećem paketu pomoći Atini, a glasanje je, kako navodi Frans pres, iznelo na videlo duboke podele u vladajućoj Sirizi.

Grčka vlada je ove nedelje saopštila da do 20. avgusta želi da finalizuje sporazum sa kreditorima o novom paketu pomoći.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MMF očekuje teške pregovore s Grčkom

Izvor: Akter, 23.Jul.2015

Međunarodni monetarni fond (MMF) je danas saopštio da pregovori sa Grčkom o trećem paketu pomoći toj zemlji, koji uskoro treba da otpočnu, neće biti laki.."Da bismo krenuli napred potreban je značajan napredak na polju reformi. Jasno nam je da je pred nama težak put, tek smo na početku procesa",...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.