MMF: Izuzetan napredak Grčke

Izvor: B92, 31.Jul.2013, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF: Izuzetan napredak Grčke

Atina -- Međunarodni monetarni fond (MMF) saopštio je da je Grčka napravila "izuzetan" napredak u stabilizaciji svoje ekonomije.

Grčka je, prema oceni MMF-a, ostala na kursu za izlazak iz recesije sledeće godine, uprkos tome što nije ispunila rokove za privatizaciju i smanjenje broja državnih službenika.

U izveštaju objavljenom danas, MMF je takođe upozorio da je neophodno da Grčka sprovede velike strukturalne reforme, kako bi njena ekonomija mogla da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doživi dugoročni rast.

Grčka koaliciona vlada bori se da u propisanom roku otpusti veliki broj javnih službenika, a trebalo bi da kasnije objavi detalje o planu da do kraja godine pošalje na prinudni odmor 25.000 zaposlenih, sa smanjenom platom. Predviđeno je da oni kasnije budu ili premešteni na drugo radno mesto ili otpušteni.

Grčka od 2010. preživljava na pomoći MMF-a i partnerskih zemalja iz evro zone, i već se šestu godinu nalazi u recesiji. Da bi nastavila da dobija međunarodnu pomoć, od Atine se očekuje da sprovede nepopularne reforme, koje podrazumevaju povećanje poreza i smanjenje broja javnih službenika.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.