MICOTAKIS POLOŽIO ZAKLETVU: Očekuje se VAŽNO SAOPŠTENJE premijera Grčke (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2023, 17:32

MICOTAKIS POLOŽIO ZAKLETVU: Očekuje se VAŽNO SAOPŠTENJE premijera Grčke (VIDEO)

Očekuje se da Micotakis popodne saopšti sastav nove vlade.

Kirjakos Micotakis, lider vladajuće grčke stranke Nova demokratija, položio je danas zakletvu kao premijer nakon što je od predsednice Katerine Sakelaropulu dobio novi mandat za formiranje vlade.

Katimerini prenosi da je Micotakis, koji je bio premijer pre vanrednih izbora u Grčkoj, posle polaganja zakletve otišao u palatu Maksimos.

Tu ga je na ceremoniji primopredaje dužnosti dočekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Joanis Sarmas, vršilac dužnosti premijera.

Kyriakos Mitsotakis Sworn in as Prime Minister of Greece: Watch the Inauguration Ceremony pic.twitter.com/nrp5l96Lee

— Greek City Times (@greekcitytimes) June 26, 2023

Micotakisova partija Nova demokratija u nedelju je na izborima osvojila 40,55 odsto glasova, a opoziciona Siriza 17,84 odsto.

U ponedeljak, 3. jula novoizabrani poslanici treba da polože zakletvu, navodi Katimerini.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.