Lokalizovan požar na Tasosu, ugašen kod Hilandara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2016, 08:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lokalizovan požar na Tasosu, ugašen kod Hilandara

Turisti na grčkom ostrvu Tasos su bezbedni, požar još nije ugašen ali je lokalizovan, rekao je večeras srpski konzul u Grčkoj Siniša Pavić.

"Obzirom da je vetar danas promenio pravac i da su vatrogasci lokalizovali požar u centralnom delu ostrva, turistička oblast je potpuno bezbedna" rekao je Pavić u telefonskoj izjavi Tanjugu i dodao da je plamen naneo veliku stetu u samom centru ostrva".

U gašenju požara učestvuje 106 vatrogasaca iz Kavale i Elefterupolija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa 37 vozila, a angažovane su i jedinice vojske iz Larise i Komotinija.

Angažovani su i avioni "kanaderi" i helikopteri.

Na pitanje o stanju mladića, državljanina Srbije, koji je rano jutros povređen u teškoj saobraćajnoj nesreci na Tasosu, Pavić je rekao da je njegovo stanje stabilno.

"Lekari i porodica mladića su nam javili da je stanje M.S. stabilno i da se trenutno nalazi u fazi oporavka", rekao je Pavić

Grčki policajci helikopterima i vatrogasnim vozilima danas su gasili još jedan požar koji je u subotu izbio nedaleko od manastira Hilandar.

Pavić je Tanjugu potvrdio da je taj požar ugašen.

"Požar nije izbio u neposrednoj blizini manastira ali je zahvatio manastirsko imanje. Taj požar je u potpunosti ugašen", rekao je Pavić.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bukti požar u blizini Hilandara

Izvor: Blic, 11.Sep.2016

Grčki policajci helikopterima i vatrogasnim vozilima gase požar, koji je u subotu izbio nedaleko od manastira Hilandar, objavili su danas grčki mediji...U gašenju požara učestvuje 36 vatrogasaca sa 14 vozila, kao i 44 volontera sa pet različitih mašina, preneo je RTS...Angažovana su i dva helikoptera...Požar...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.